sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Maahanmuuton tarveharkinta säilytettävä

Kokoomus ja Vihreät esittävät maahanmuuton tarveharkinnan poistamista. Tämä merkitsee, että kuka tahansa voi tulla mistä tahansa mille alueelle ja alalle tahansa ilman minkäänlaista työhön liittyvää tarveharkintaa.

Kouvolassa on työttömänä tai lomautettuna yli 23 prosenttia rakentajista. Yksi ensimmäisiä toimialoja siivousalan ohella, jolle maahanmuuttajat työllistyvät, on rakennusteollisuus. Tarveharkinnan poistamistako tässä tilanteessa todella tarvitaan? 

Hallitus linjasi 28.2.2013 ”työperäistä maahanmuuttoa lisätään mm. perheenyhdistämisen toimeentulovaatimuksia alentamalla”. Tavoitteena on työntekijämäärien lisääminen, vaikka ongelmana on työn puute. Näinkö pitkäaikaistyöttömien työllistyminen paranee?

Olkiluoto on hyvä esimerkki työperäisestä maahanmuutosta. Siellä olevasta työstä jopa 80 prosenttia teetetään muilla kuin suomalaisilla. Näille työntekijöille ei useinkaan makseta Suomen työmarkkinoiden mukaisia palkkoja. He ovat usein niin sanottua halpatyövoimaa.

Maahanmuuton tarveharkinnan poistamisen sijaan hallituksen tulisi ajaa pimeän ulkomaisen työvoiman valvonnan tehostamista.


Vihreiden hallituslinjauksia

Klikkaa kuvaa ja lue koko artikkeli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti