keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Kaavoitus vaarantaa ihmisten terveyden.

Kouvola vaarantaa asukkaittensa terveyden kaavoittamalla asuntoja vaarallisen lähelle rautateitä.


Tästä esimerkkinä on teknisen lautakunnan kaavat niin entisen paloaseman alueella kuin vanhan halkotorin alueella. Vastuu kaavoituksen seurauksista vaarallisen lähelle rautateillä puuttuu teknisen lautakunnan jäseniltä. Muutokseen ja ymmärrykseen tarvitaan ilmeisesti riittävän suuri onnettomuus ja ruumiita kymmenittäin.

Kouvolan kaupungin ei tulisi kaavoittaa asuntoja junaradan välittömään läheisyyteen. Tähän asiaan olen vaatinut useasti muutosta kaupunginhallituksessa. Valitettavasti asia on kaikunut tyhjille seinille eikä asia ole saanut ymmärrystä taakseen. Olen useasti kritisoinut ja vastustanut asuintalojen kaavoittamista radan viereen.

Mikäli äskettäin sattunut kemikaalihaaveri tapahtuu tulevaisuudessa täyteen rakennetulla Halkotorinkadun alueella, tuskin säästytään ilman ihmishenkien menettämisiä. Alueen uudessa kaavassa on pienelle alueelle radan välittömään läheisyyteen ahdettu jopa viisi isoa kerrostaloa. 

Päätöksiä rakentaa radanvarteen asuntoja perustellaan sillä, että radan varteen rakennettavat kerrostalot muodostavat ”sisääntuloportin” junalla Kouvolaan saavuttaessa sekä ”rakentaminen mahdollistaa positiivisen ja turvallisen ympäristön synnyn.” Alueen kaava tulee muuttaa mahdollisimman pian siten, ettei alueelle kaavoiteta asuinrakennuksia. Turvallinen ympäristö ei synny radanvarteen rakentamalla.

Pekka Korpivaara

Kaupunginvaltuutettu (kok)

Halkotorintien eteläpuolen kaava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti