perjantai 4. lokakuuta 2019

Poliitiikassa mielipiteet ja ystävyydet ylittävät puoluerajat

Juha Ripattila on kuuluisa Facebook sivuistaan ja sanoo niissä usein harvinaisen suoraan ja sensuroimatta mielipiteitään. Hän on myös rehellinen mielipiteissään, niin kuin kansallismieliselle kansanmiehelle ja valtuutetulle sopiikin.



Kuntapolitiikassa mielipiteet harvoin menevät puoluerajojen mukaan, vaan asiasisällön mukaan. Eduskunnassakin on hyvin erilaista näkemystä useasti saman puolueenkin sisällä.

Otetaan vaikka esimerkkinä perussuomalaisten kansanedustajista Tom Packalén, joka on tunnetaan kritiikittömistä Venäjää myötäilevistä ja tukevista lausunnoistaanja jota useat pitävät Venäjän trollina. Toisenlaista kantaa Venäjään edustaa puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Vuonna 2014 Packalén arvioi huhtikuussa alkaneen Ukrainan selkkauksen aikaan syksyyn saakka, ettei Venäjän asevoimien joukkoja ole Itä-Ukrainassa. Kun malesialainen matkustajakone ammuttiin alas Itä-Ukrainan yllä heinäkuussa 2014, Packalén pohti blogissaan, ”miksi Yhdysvallat pyrkii niin itsepintaisesti syyttämään Venäjää tapahtuneesta”.  Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov myönsi myöhemmin maansa joukkojen liittymisen Ukrainan taisteluihin. Lavrovin mukaan Venäjän toimet olivat vastaus siihen, että venäjänkieliset joutuivat vaikeuksiin ja syrjityiksi vallankaappauksen jälkeisessä Ukrainassa. Lentoturmatutkinta on taas aukottomasti todistanut matkustajakoneen alas ampujan. 

Vuonna 2018 Packalén kirjoitti blogissaan, ettei hän usko Venäjän olevan Salisburyn hermomyrkkyiskun takana. Heti perään Jussi Halla-aho kirjoittaa ”On harmillista, että eräät puolueemme toimijat ovat antaneet medialle ja muille räksyttäjille helppoja syöttöjä lapaan esittämällä outoja tulkintoja Salisburyn myrkkyiskusta, Venäjän-vastaisista pakotteista tai Venäjän politiikasta laajemmin. Puolueen kanta, jonka olen puoluesihteerin välityksellä saattanut kysyjien tiedoksi, on tämä: Venäjä miehittää Ukrainalle kuuluvaa Krimin niemimaata laittomasti, ja sen on vetäydyttävä kyseiseltä alueelta. Samoin Venäjän tulee vetää joukkonsa itäisestä Ukrainasta ja lakattava tukemasta alueella toimivia kapinallisryhmiä,” Halla-aho kirjoittaa.

Kuten huomaamme, politiikassa puoluerajat menevät ristiin monessa kohtiin! Pakolaispolitiikka ja suhtautuminen islamiin jakaa kokoomuksen sisällä puoluetta. On edustajia, jotka ovat ehdottaneet jopa sharian käyttöön ottoa Suomessa. Kimmo Sasin mielestä sharia-lakia voitaisiin soveltaa muslimien välisten siviiliriitojen sovittelussa. Kuitenkin suurin osa kokoomuksen kansanedustajista on varmasti asiasta täysin eri mieltä.

Juha Ripattilan ja minun ystävyyteen politiikka ei ole vähentänyt, pikemminkin päinvastoin. Juha on suuri ja hieno persoona, jonka kanssa on hauska matkustaa ja on suuri kunnia tuntea hänet.

Tuttavat tulevat ja menevät! Ystävät ovat ja pysyvät!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti