tiistai 14. heinäkuuta 2020

Vetoomus Sodankylän seurakunnalle!

Sodfankylän vanha kirkko valmistui vuonna 1689

Lähettäjä: Korpivaara Pekka
Lähetetty: perjantai 10. heinäkuuta 2020 10.09
Vastaanottaja: sodankylan.seurakunta@evl.fi
Kopio: hanna.kuusela@evl.fi
Aihe: Käsittämätöntä toimintaa!


Hei
Voisitko saattaa alla olevan viestin kaikille kirkkovaltuuston jäsenille. Minulla ei ole heidän sp osoitteita!

Arvoisat kirkkovaltuuston jäsenet.

Sodankylässä, Kitisen kauniissa rantametsikössä, hautausmaan laidalla kohoaa Sodankylän vanha kirkko, joka on yksi Suomen vanhimpia säilyneitä puukirkkoja.
Kirkko on kaunis ja osa Sodankylän historiaa!

Kirkkoja poltetaan Suomessa ja maailmalla enemmin kuin koskaan historian aikana, myös Suomessa. Historialliset kirkot ovatkin niin saatananpalvojien kuin muidenkin Jumalaa
vihaavien maalitauluina. Myös muut vanhat kristilliset rakennukset, monumentit ja hautausmaat kohtaavat yhä lisääntyvästä vandalismista.


Tätä taustaa vasten pidänkin käsittämättömänä ja lähes rikollisena toimintana, ettei Teidän vanhaa puukirkkoa valvota edes nauhoittavilla kameroilla?

Itse asensin ja ostin HD-luokan moottoroituja kameroita kotini suojaksi, ne kuvaa niin pimeässä kuin valoisassa ja nauhoittavat sekä kuvaavat kaiken HD-kuvana ja lähettävät niistä kuvat minulle sähköpostiin.
HD-luokan moottoroitujen kameroiden hinta on noin 30€/kpl tavallisten 10€/kpl halvimmillaan (Kiinasta hankittuna). itse hankittuna kaikki suojaamiseen käyttämäni 5 kameraa ja 50 gigatavun levyasemalla noin 300€  + asennustyöt (kaapeloinnit tein itse, mutta kamerat ovat lisäksi WLAN-yhteydellä yhdistetty). Kirkkonne suojaukseen tarvittavat kamerat eivät tarvitse olla edes moottoroituja, vaan voivat olla hyvin kiinteitä!

Haluankin tietää, miksi ette ole suojannut valvontakameroilla vanhaa kirkkoanne? Raha siihen ei ole syy eikä edes museovirasto! Minusta asia on käsittämätön!
Alueella tulisi olla isot kyltit, kameravalvottu alue!

Kameroiden pelotevaikutus on varsin hyvä ja rikoksen selvittämisen kannalta ne ovat erinomaisia. Nykyiset HD-luokan kameroiden kuvat ovat lähes valokuvan tarkkoja ja tavallisistakin kameroista saa useimmiten varsin tyydyttävän kuvan (tosin HD-kameran kuva on aivan eri luokkaa).

Toivonkin, että käsittelette kiireellisenä asiana kameravalvonnan hankkimisen vanhan kirkkonne suojaksi. Tietysti kannattaa selvittää samalla, onko järkevää liittää nauhoittava kameravalvonta ulkopuolisen vartiointiliikkeen valvottavaksi. Vähin, minkä vanha kirkkonne tarvitsee, on kuitenkin nauhoittavat valvontakamerat ja kyltit, joissa kerrotaan valvonnasta. Tämä ei ole kustannus kysymys vaan asenne- tai arvokysymys. Nykyistä tilannetta, jossa kirkkoa ei valvota tai suojella mitenkään en voi käsittää. Lisäksi kirkon oveen voisi hankkia hiukan järeämmät lukituslaitteet.

Pyydänkin vastausta kirkkovaltuustonne jäseniltä, mihin toimiin asian korjaamiseksi aiotaan ryhtyä, vai jatketaanko nykyistä huoletonta menoa asian suhteen?

Pekka Korpivaara
Kaupunginvaltuutettu
KouvolaPekka Korpivaaran kirjoitus Sompio Lehdessä 14.7.2020

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti