maanantai 14. maaliskuuta 2022

Sheikki Laaksolla ei ole riittävästi tietoa NATO:n liittymisestä päättämiseen? Onko hänellä taas tiedon puute?

 Ei voi kuin ihmetellä, että yli 53-vuotiaalla kansanedustajalla ei ole ollut aikaa ottaa selvää Natosta ja siihen liittymisestä. Eikö tilannearvio maailman tilanteesta pitäisi pystyä tekemään jo ihan peruskoulun oppimäärällä? Tarvitaanko siihen muiden ohjausta ja mielipiteitä?

Kansanedustajalla pitäisi olla sen verran kansalaisrohkeutta, että uskaltaisi olla edes jotakin mieltä asiasta. Odottaako Sheikki Laakso puoluetoimistolta ja Matti Putkoselta ohjeistusta asiaan vai onko tarkoitus miellyttää kaikkia äänestäjiä? Näitä tyhjän äänestäjiä ei tarvita tilanteessa, jossa pitäisi pystyä tehdä päätöksiä eikä vasta vatvoa miten mielipide vaikuttaa omiin äänestäjin. Tuliko Nato asia uutena Sheikki Laaksolle... Siinä asiassa olen samaa mieltä, että kiiressä ei tullut kuin tietynlaisia lapsia....johan tämäkin tietämättömyys sen todistaa!

Ehkä tämä lyhyt tietoisku alla helpottaaa Sheikki Laaksoa terkemään päätöksen Suomen Nato-jäsenyyden kannattajaksi. Alla lyhyt tietoisku yhteistyöjärjestö Naton periaatteista ja tarkoituksesta.

Nato on perustettu 4.4.1949 Pohjois-Atlantin sopimuksella. 
Nato on itsenäisten valtioiden puolustusliitto, jossa on 30 jäsenvaltiota. Käytännössä kaikki Euroopan Unionin valtiot ovat puolustusliiton jäseniä. 
- Puolustusliitto Natolla ei ole omia armeijoita, vaan sen sotilaallinen voima rakentuu jäsenmaiden kansallisista puolustusvoimista, joiden käytöstä Naton mahdollisissa operaatiossa päättää jäsenmaa itse. 
- Nato ei ole valtio, joten sillä ei ole mitään hyökkäyksellisiä valloitustavoitteita, eikä puolustusliitto myöskään uhkaa mitään valtiota sotilaallisesti. 
- USA ei johda Natoa, vaikka onkin sotilaallisesti voimakkain jäsenvaltio. Naton puolustuksen ideana on jäsenmaiden yhteiset kansalliset puolustusvoimat ja keskinäinen sopimus, että hyökkäys yhtäkin jäsenmaata vastaan katsotaan hyökkäykseksi kaikkia jäsenmaita vastaan. Tämä artikla 5:n turvatakuu koskee vain Naton jäsenvaltioita, ei Naton kumppanuusjäseniä, ei myöskään Suomea. 

Sopimus alkaa seuraavasti:

”Tämän sopimuksen sopimuspuolet vahvistavat uskovansa Yhdistyneitten Kansakuntien peruskirjan tarkoituksiin ja periaatteisiin ja haluavansa elää rauhassa kaikkien kansojen ja kaikkien hallitusten kanssa. Ne ovat lujasti päättäneet suojella kansojensa vapautta, yhteistä perintöä, kulttuuria ja sivistystä, jotka perustuvat demokratian periaatteisiin, henkilökohtaiseen vapauteen ja oikeusvaltion periaatteeseen. Ne pyrkivät edistämään vakautta ja hyvinvointia Pohjois-Atlantin alueella.

1.artikla

Sopimuspuolet sitoutuvat, kuten Yhdistyneitten Kansakuntien peruskirjassa on määrätty, sopimaan kan-sainväliset erimielisyydet, joissa ne saattavat olla osallisina, rauhanomaisin keinoin sillä tavoin, etteivät kansainvälinen rauha, turvallisuus ja oikeus vaarannu, ja pidättäytymään kansainvälisissä suhteissaan kaikesta voimankäytöllä uhkailusta tai voiman käytöstä, joka voisi jollain tavoin olla ristiriidassa Yhdistyneitten Kansakuntien tarkoituksia vastaan.

2.artikla

Sopimuspuolet myötävaikuttavat rauhanomaisten ja ystävällisten kansainvälisten suhteitten edelleen kehittämiseen vahvistamalla vapaita instituutioitaan, kehittämällä parempaa ymmärtämystä periaatteista, joihin nämä instituutiot perustuvat ja kehittämällä vakauden ja hyvinvoinnin edellytyksiä. Ne pyrkivät poistamaan ristiriitoja kansainvälistä talouspolitiikoistaan ja edistävät taloudellista yhteistyötä, johon kaikilla sopimuspuolilla on mahdollisuus osallistua, kaikkien sopimuspuolten kesken.


 Lisää Natosta voi lukea alla olevast linkistä: 

Linkki: MIKÄ ON NATO?
2 kommenttia:

 1. Etsitkö velan vakauttamista, vakuudettomia lainoja, yrityslainoja, asuntolainoja, autolainoja, opintolainoja, henkilökohtaisia lainoja, riskipääomaa jne! Olen yksityinen lainanantaja, annan lainoja yrityksille ja yksityishenkilöille alhaisella ja kohtuullisella 2 prosentin korolla. Sähköposti osoitteeseen: christywalton355@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Hei hyvät naiset ja herrat; Tarvitsetko pikalainaa 24-48 tunnin sisällä? Jos vastaus on kyllä, ehdotan, että haet lainaa meiltä Novelty Financesta sähköpostitse: noveltyfinances@gmail.com TAI WhatsApp: +447915601531.

  NOVELTY FINANCE tarjoaa rahoitusratkaisuja. Tarjoamme kaikenlaisia ​​lainapalveluita (henkilölaina, yrityslaina ja monet muut). Tarjoamme myös joustavia ja monipuolisia lainavaihtoehtoja, kuten vakuudellisia ja vakuudettomia lainoja, pitkäaikaisia ​​ja lyhytaikaisia ​​lainoja, räätälöitynä taloudellisiin tarpeisiisi.

  ✓ Helppo kiinnittää
  ✓ Joustava takaisinmaksuaika 6 - 360 kuukautta
  ✓ Erittäin kätevä - voit hakea lainaa sinulle sopivassa paikassa ja aikana.
  ✓ Välitön pääsy varoihin hyväksynnän jälkeen.
  ✓ Korkotuki (3 % vuodessa)
  ✓ Lainan takaisinmaksulla ei ole kiirettä, vaan annetaan aikaa aloittaa lainan takaisinmaksu.
  ✓ Ei piilokuluja
  ✓ Sinua ohjataan koko prosessin ajan

  Kuinka hakea:
  Lainan hakeminen meiltä on nopeaa ja helppoa!
  Lähetä meille lainahakemuksesi;
  Sähköposti: {{ noveltyfinances@gmail.com }}
  Soita tai WhatsApp meille: +447915601531.
  Ehdot ovat voimassa.

  VastaaPoista