sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Pehmeet touhuu

Maanantaina 1.12.2014 Kouvolan kaupunginvaltuustossa päätetään vuoden 2015 talousarviosta. Kaupunki elää koko ajan yli varojensa. Vuonna 2015 aiotaan kuluttaa 10 milj. enemmän kuin tienataan.  Silti ollaan tekemässä suuria ja kalliita hankintoja eli investointeja lainarahalla enemmän kuin koskaan. Kysehän on tietysti Ratamosta. Lainakannan kehitys alla:

Kouvolan lainamäärän kehitys

Kouvolan taloutta voisi verrata yksityishenkilöön, joka tuhlaa koko ajan enemmän kuin tienaa. Sen lisäksi aikoo hankkia uuden kalliin talon ja ottaa sitä varten hurjasti lisää lainaa. Seinillä uskotaan saatavan hurjia säästöjä käyttätaloudesta. Menoihin tulee vielä kasvaneet lainankorot päälle. Tänä vuonna rahoitusmenoja on 3,6 milj. euroa. Mitä jos vielä lainankorot nousevat huomattavasti? Joskus laina pitäisi tietysti maksaa takaisinkin. Muista suurista kaupungeista poiketen Kouvolalla ei ole taseessa ylijäämää eli sikälikin tilanne on huono.
9.3.2014 Tekeekö Ratamo Kouvolasta Kriisikunnan ->


Eli pehmeet touhuu ... Onnittelut Putouksen liitto-oravalle ja ay-jyrsijälle Salme Pasille sketsihahmokisan voitosta. Valitettavasti Kouvolan luvut eivät ole mitään sketsiä, vaan totisinta totta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti