sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Maakuntavaalit vie työpaikat Kouvolasta

Perustelut rautatieliikenteen kauko-ohjauksen ja 60 työpaikan siirtämisestä Lahteen eivät vakuuta rautatiealan ammattilaisia. Siirtoa perustellaan keksityillä syillä ja mielikuvilla.

Siirtoa perustellaan Kouvolan tilojen huonolla kunnolla.  Väite on täysin tuulesta temmattu.
Kouvolan liikenteenohjauksen rakennus uusittiin täydellisesti 2009. Kaikki muu paitsi rakennuksen betonirunko uusittiin. Urakan kokonaiskustannus oli yli 2,5 miljoonaa euroa.  Lisäksi ohjauskeskuksen asetinlaitteisiin ja liikenneohjausjärjestelmiin on laitettu miljoonia viime vuosien aikana.

Lahtea perustellaan työvoiman saannilla. Väite on naurettava.  Lahdesta on aikoinaan siirretty liikenteenohjaus Kouvolaan. Tällöin siirtoa perusteltiin työvoiman saatavuudella. Rautatiealan koulutuskeskus  KRAO kouluttaa  liikenteenohjaajien  teoriaosuudet ja liikenneohjauksen simulaattoriosuudet Kouvolassa. Lahdessa ei ole tällä hetkellä liikenteenohjausta ollenkaan, eikä siten ammattitaitoista työvoimaa saatavilla.

Rautatiealan koulutus tulee keskittymään Kouvolaan tulevaisuudessa. Radanpidon ammattinäytöt tullaan antamaan pitkälti rakenteilla olevassa Ratateknisessä oppimiskeskuksessa (ROK). Kummassakin oppilaitoksessa (KRAO ja ROK) opintoihin kuuluu oleellisena osana tutustuminen liikenneohjauskeskukseen ja sen toimintaan. 

Kouvola on kemikaaliratapihoista yksi Suomen suurimmista 14 kilometriä pitkänä liikennepaikkana. Kouvolassa on osaamista rautatieliikenteen solmukohtana sekä teollisuus- ja satamaliikenteen ohjaajana. 

Lahden seudun ministeri Juha Rehula valmistautuu
maakuntavaaleihin siirtämällä työpaikkoja Lahteen

Päätös keskittää Lahteen liikenteenohjaus perustuu muihin kuin järkisyihin. Päätös on puhdas poliittinen joululahja maakuntavaaleja varten Lahden seudun ministerille. Ministerin tarve saada uusia työpaikkoja omille alueilleen lienee suurin syy liikenneohjauksen siirrolle Lahteen.


Kouvolan pitää ryhtyä pikaisiin toimiin edunvalvonnan suhteen. Kouvolan tulee lähettää valtuuskunta liikennevirastoon tapaamaan liikenneministeri Berneriä ja oikoa päätöksen virheelliset perustelut. Ministeri Juha Rehula, wiki ->

Kirjoitus Uusi Suomi ->

Pekka Korpivaara Maakuntavaalit vie työpaikat Kouvolasta
KoSa 23.4.2017 Mielipidekirjoitukseni 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti