perjantai 23. kesäkuuta 2017

Pekka Korpivaara - Laskuvarjokerhon puolella

               KS Otsikko 18.6.2016

Lausuntoa ympäristöluvasta AVI:lle käsiteltiin Kouvolan kaupunginhallituksessa ensimmäisen kerran 13.6.2016. Tällöin kaupunginjohtajan pohjaesitys oli rakennus- ja ympäristölautakunnan (puheenjohtajana Jari Käki, perussuomalaiset) antaman lausunnon mukainen. 


Kaupunginjohtaja muutti ehdotustaan "laitetaan uuteen valmisteluun" vasta, kun asiasta oli keskusteltu hallituksessa esittämieni argumenttien jälkeen.  Lauri Lamminmäki lupasi muutta uudessa valmistelussa pohjaesitystä hänelle jättäni muutosehdotuksen mukaisesti. 
Toisin kävi. Kaupunginjohtaja toi muutosehdotuksen kaupunginhallituksen kokoukseen 15.8.2017 , jossa esittämiäni kantoja ei oltu otettu ollenkaan huomioon. Kaupunginhallitus nuiji lähes yksimielisesti (vain minä olin vastaan) kaupunginjohtajan näkemyksen. Itse tein vastaesityksen, joka ei saanut kannatusta joten jätin eriävän mielipiteen asiasta.
Kouvolan Sanomat uutisoi asiasta 18.6.2016:


LUVAN EHDOT HYPPYTOIMINTAAN EIVÄT LISÄÄ ELINVOIMAA EIKÄ TYÖLLISYYTTÄ.
Utin lentokentän ympäristölupa on päivitetty. Uusi lupa vie matkailijoita, vähentää alueemme vetovoimaa ja vähentää ja rajoittaa laskuvarjohyppytoimintaa. 
Aiemmassa, vuonna 2005 valmistuneessa luvassa, määritettiin laskuvarjolennoille aikarajat muttei määrää. Nyt aikarajoja on tiukennettu ja lentojen määrää rajoitettu.
Uuden luvan mukaan siviililaskuvarjohyppylentoja saa tehdä kesäkaudella kello 11—17, kun aiemmin se on ollut sallittua kello 8—20. Rajoitus on voimassa 15.6.—15.8. eli juuri parhaan loma-ajan aikana. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti