maanantai 4. joulukuuta 2017

Jyrki Lindberg: Kouvolan luottamushenkilöiden palkkiopäätös uuteen harkintaan (KS 3.12.2017)Lukijalta: Palkkiopäätös uuteen harkintaan


Kouvolan kaupunginhallitus käsittelee maanantaina 4.12. hallintosääntöluonnosta 1.1.2018 alkaen. Siinä ehdotetaan maksettavaksi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Helmiselle kokousten ulkopuolella liittyvistä tehtävistä 6 000 euron vuosipalkkiota. Jos Helminen siirtyy osa-aikaiseksi hallituksen puheenjohtajaksi, hänelle maksetaan 3 400 euron kuukausipalkkio, mutta ei vuosipalkkiota.
Helmisen muut kokouspalkkiot luottamustoimistaan ovat suuruusluokkaa 20 000 euroa vuodessa. Helmisen palkkiosummat tulevat olemaan ensi vuoden alusta varovasti arvioiden lähes 60 000 euron luokkaa vuositasolla.
Kyllä työmies on palkkionsa ansainnut. Hallintosääntöluonnoksessa ehdotetaan monia muitakin palkkiokorotuksia, mutta Helminen on ylivoimainen eurokuningas. Näitä muita palkkiokorotuksia voi lukea kaupungin nettisivuilta, hallituksen esityslista 4.12. kohdasta 6  hallintosääntö 1.1.2018 alkaen.
Tämä hallintosäännön muutosehdotus on tullut ”mahtikäskynä” suoraan hallitukselle, ilman ryhmien asiaan paneutumista. Toivottavasti asia jää edelleen pöydälle ja tarkempaan harkintaan.

Jyrki Lindberg, Kouvola

Jyrki Lindbergin kirjoitus KS 3.12.2017

Ehdotus hallituksen- ja valtuuston puheenjohtajien palkkioiksi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti