sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Onko tämä rehtiä ja asiallista keskustelua Harri Helmiseltä?

Ohessa suora kopio sähköpostistani, jonka sain KS:n (11.1.2018) julkaistua mielipidekirjoitukseni  (Mistä Kaupungihallituksen puheenjohtajan palkka otetaan?) sekä vastaukseni siihen.

Harri Helmisen sähköpostin laajuuden takia kyseessä on selkeä joukkopostitus ja  joukkopostitus on aina julkista viestintää. 

Omat vastaukseni violetilla, musta teksti Helmisen alkuperäinen sähköposti. -----Alkuperäinen viesti-----
Lähettäjä: Korpivaara Pekka 
Lähetetty: sunnuntai 14. tammikuuta 2018 9.24
Vastaanottaja: 'Harri Helminen' <harri.helminen@kymenlaakso.fi>; Leppänen Jouko <Jouko.Leppanen@kouvola.fi>; Heikari Jani <jani.heikari@kouvola.fi>; Hasu Jenny <jenny.hasu@kouvola.fi>; Hasu Jenny <jenny.hasu@eduskunta.fi>; Seppälä Topi <Topi.Seppala@kouvola.fi>; Karvonen Tapio <Tapio.Karvonen@kouvola.fi>; Kasurinen Outi <Outi.Kasurinen@kouvola.fi>; Werning Paula <Paula.Werning@kouvola.fi>; Huhtala Juha <juha.huhtala@kouvola.fi>; Nyberg Jukka <Jukka.Nyberg@kouvola.fi>; Jokiranta Kimmo <Kimmo.Jokiranta@kouvola.fi>; Smeds Sakari <Sakari.Smeds@kouvola.fi>; Suninen Jouni <Jouni.Suninen@kouvola.fi>; Spies Kaisa <Kaisa.Spies@kouvola.fi>; Witting Miia <miia.witting@kouvola.fi>; Kaunisto Ville <ville.kaunisto@kouvola.fi>; Koskela Birgit <Birgit.Koskela@kouvola.fi>; Eloranta Maria <Maria.Eloranta@kouvola.fi>; Tähtinen Sanna <sanna.tahtinen@kouvola.fi>; Käki Jari <Jari.Kaki@kouvola.fi>; jari.lindstrom@tem.fi; markku.pakkanen@eduskunta.fi; Liukkonen Jorma <Jorma.Liukkonen@kouvola.fi>; Hyytiäinen Sari <sari.hyytiainen@kouvola.fi>; Peltola Pulla <Pulla.Peltola@kouvola.fi>; pulla.peltola@ristopeltolanleipomo.fi
Kopio: Tommiska Katja <katja.tommiska@kouvola.fi>; Toikka Marita <marita.toikka@kouvola.fi>; Forsell Tuukka <Tuukka.Forsell@kouvola.fi>; Kaupunginvaltuuston_jasenet_jl <Kaupunginvaltuuston_jasenet_jl@kouvola.fi>

Aihe: VS: Pakan porinaa 

-          Saamani sähköposti on pelkkää irvailua otsikostaan alkaen.

-          Median tehtävä on kirjoittaa valmisteltavissa olevista asioista, jotta niistä voidaan keskustella ja kaupunkilaiset voivat vaikuttaa päätöksiin. Sellaisia asioita, jotka eivät kestä avoimuutta, ei pidä tehdä. 

-          Kouvolan alijäämäisellä budjetilla ei ole järkevää kasvattaa hallintokuluja. Varsinkin kun sote vie 60% kaupungin tehtävistä maakunnalle.

-          Puolipäiväisyys on mahdollista muuttaa yhdellä kaupunginhallituksen kokouksella kokopäiväiseksi. 

-          Ratkaisulla linjataan myös tulevien valtuustokausien talousarvioita eli hallintokuluja kasvatetaan.


Pekka Korpivaara
kaupunginvaltuutettu
+358 50 414 1973 mobile
pekka.korpivaara@kouvola.fi-----Alkuperäinen viesti-----
Lähettäjä: Harri Helminen [mailto:harri.helminen@kymenlaakso.fi] 
Lähetetty: torstai 11. tammikuuta 2018 1.45
Vastaanottaja: Leppänen Jouko <jouko.leppanen@kouvola.fi>; Heikari Jani <jani.heikari@kouvola.fi>; Hasu Jenny <jenny.hasu@kouvola.fi>; Hasu Jenny <jenny.hasu@eduskunta.fi>; Seppälä Topi <topi.seppala@kouvola.fi>; Karvonen Tapio <tapio.karvonen@kouvola.fi>; Kasurinen Outi <outi.kasurinen@kouvola.fi>; Werning Paula <paula.werning@kouvola.fi>; Huhtala Juha <juha.huhtala@kouvola.fi>; Nyberg Jukka <jukka.nyberg@kouvola.fi>; Jokiranta Kimmo <kimmo.jokiranta@kouvola.fi>; Korpivaara Pekka <pekka.korpivaara@kouvola.fi>; Smeds Sakari <sakari.smeds@kouvola.fi>; Suninen Jouni <jouni.suninen@kouvola.fi>; Spies Kaisa <kaisa.spies@kouvola.fi>; Witting Miia <miia.witting@kouvola.fi>; Kaunisto Ville <ville.kaunisto@kouvola.fi>; Koskela Birgit <birgit.koskela@kouvola.fi>; Eloranta Maria <maria.eloranta@kouvola.fi>; Tähtinen Sanna <sanna.tahtinen@kouvola.fi>; Käki Jari <jari.kaki@kouvola.fi>; jari.lindstrom@tem.fi; markku.pakkanen@eduskunta.fi; Liukkonen Jorma <jorma.liukkonen@kouvola.fi>; Hyytiäinen Sari <sari.hyytiainen@kouvola.fi>; Peltola Pulla <pulla.peltola@kouvola.fi>; pulla.peltola@ristopeltolanleipomo.fi
Kopio: Tommiska Katja <katja.tommiska@kouvola.fi>; Toikka Marita <marita.toikka@kouvola.fi>; Forsell Tuukka <tuukka.forsell@kouvola.fi>
Aihe: Pakan porinaa 

Terve,
no niin ja Pekka se jatkaa valtuusto-, hallitustovereiden sekä samalla johtavien viranhaltijoiden pilkkaamista. Samalla hän kyllä tekee kaikkensa, jotta Kouvolan positiiviseen suuntaan lähtenyt julkisuuskuva tuhoutuisi. Hämmästyttää, että tarkastuslautakunnan puheenjohtaja jatkaa tätä linjaa.

Taitaa kuitenkin ihan oikeasti olla niin, että hän on heittäytynyt tässä asiassa jonkun / joidenkin tahojen "juoksupojaksi". Vai mitä? Perustelen tätä arviota sillä, että nyt tämä toteutuu jo  toisen kerran vähän ajan sisällä. Voimme jälleen todeta, että täyttä potaskaa tulee taas kerran tuutin täydeltä. Mutta sehän ei ole meille mitenkään uutta.

Olen moneen kertaan todennut, että osaltani homma tulisi olemaan 1/2 päiväinen. Olen myöskin todennut, että tämä riippuu täysin siitä, hyväksyykö valtuusto hallintosäännön vai ei. Asia on siis täysin valtuuston käsissä. 

Miksi tarkastuslautakunnan pj. ja KS (tuo lehtikin tässä taas mukana - lehti, joka ei meinaa millään saada julkaistua oikeaa tietoa, kun Carea sitä heille tarjoaa) levittää tietoa, että rahat yli 80 000€ otetaan lapsilta ja vanhuksilta. Tuo on kyllä jo niin törkeää va.. sumuttamista, että oikein hirvittää ja myöskin hävettää ko. tahojen puolesta. Tämä ratkaisu ei vaikuta yhtikäs mitään koulujen tai vanhusten budjettiin. 

Katsotaan sitten, kun näistä asioista päätetään, että kuka milläkin puolella seisoo. 

Todellinen, oikea vaikutus nyky tilanteeseen verrattuna lienee max 20 000€, jos sitäkään. Ja on syytä muistaa, että tällä tavoin annetaan mahdollisuus uuden kuntalain mukaiseen toimintaan myös poliittisella puolella. Tämä ei suinkaan ole väärin, vaan täysin oikein, koska varmaa on, että mikäli keskeiset luottamushenkilöt hoitavat hommansa kunnolla, menee heiltä siihen tehtävään aikaa enempi, kuin tuo vajaa 76h /kk.

No, siinähän sitä taas tuli. Lienee turha toivoa täysin rehtiä ja asiallista keskustelua, vaikka se pääosin sitä onkin. Kiitos ryhmille asiallisesta mielipiteen vaihdosta. Näyttää kuitenkin sille, että aina on joku sellainen joka ei pelisäännöistä välitä, koskevat säännöt säännöt sitten totuudessa pysymistä tai henkilökohtaista käyttäytymistä.

Harri 

ALLA KUVAKAAPPAUS HARRI HELMISEN VIESTISTÄ JA VASTAUS SIIHEN 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti