maanantai 8. huhtikuuta 2019

Stoppi lailliselle veronkierrolle!

"Verosuunnittelun" porsaanreiät on tukittava

Pörssiyhtiöiden laillista veronkierto kutsutaan "verosuunnitteluksi". 


Pörssiyhtiöiden "verosuunnittelun" nimellä kulkeva veronkierto on edelleen sallittua Suomessa. Tämä koskee myös valtion yhtiöitä, kuten Fortumia. Fortum on perustanut Irlantiin holding-yhtiöitä, joiden vuoksi Suomelta on jäänyt saamatta 111 miljoonaa euroa verotuloja .

Sähkönsiirtoyhtiö Carunan veronkierto sallitaan jatkuvan. Vuonna 2016 Caruna maksoi 150 milj. euron tuloksesta käytännössä nolla euroa veroja. IL 9.7.2017 Analyysi: Hinnankorotuksilla asiakkaat suututtanut Caruna jatkaa verosuunnittelua – veroprosentti 0,28. Eikä verokikkailu suinkaan rajoitu Carunaan.


EU sallii veronkierron

Kansainvälisessä lainsäädännössä on aukkoja, jotka sallivat yritysten ja varakkaiden yksityishenkilöiden veronkierron. Tähän ei kuitenkaan puututa YLE 7.11.2017 Analyysi: Miksei EU estä kansainvälistä verojen välttelyä?

EU asettaa mustalla listalle maita, jotka eivät noudata unionin verotuksen läpinäkyvyyteen liittyviä periaatteita. Listalla on EU:n ulkopuolisia maita, mutta Sveitsi ja Luxemburg loistavat poissaolollaan. YLE 12.3.2019


#veroparatiisit #veronkierto

2 kommenttia:

  1. Missä EU siellä ongelma...siispä ratkaisu. Suomi takaisin.

    VastaaPoista
  2. Onhan tuossa EU:n saamattomuutta Luxemburgin ja Sveitsin suhteen, mutta ensisijaisesti tämä on Suomen hallituksen ja eduskunnan asia.

    Toiminnasta kertoo paljon se, että ensi töikseen Sipilä ja Berner lakkauttivat Finnwatchin rahoituksen. Se on se järjestö, joka vastikaan uutisoi Bernerin omistaman Vallilan alihankkijan tehdasoloista Intiassa.
    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.402566

    VastaaPoista