perjantai 5. huhtikuuta 2019

Suomen ilmailumuseo Kouvolaan!

Ilmailumuseo etsii usia tiloja

Suomen ilmailumuseo etsii uusia tiloja entisten käydessä ahtaiksi, kalliiksi ja sopimattomiksi. Nyt pitäisi ryhtyä pikaisiin toimiin ilmailumuseon saamiseksi Kouvolaan.

OKM on määritellyt Suomen ilmailumuseolle valtakunnallisen erityistehtävän

Ilmailumuseolla on valtakunnallisesti merkittävät ja Suomen laajimmat siviili-, harraste- ja sotilasilmailun kokoelmat. Opetus- ja kulttuuriministeriö on määritellyt, että museo hoitaa valtakunnallista erityistehtävää.

Utti ja Kouvola sopii ilmailumuseolle

Utissa on puolustusvoimien jääkärirykmentti, jossa suoritetaan asepalvelus laskuvarjojääkärinä. Utissa toimii Suomen suurin ja aktiivisin laskuvarjohyppykerho. Utissa on myös puolustusvoimien helikopteritoimintaa.

Suomen ilmailumuseolla on miljoonan euron budjetti, josta puolet on henkilöstömenoja. Nykyisin iso menoerä on vuokrat. Tältä osin Kouvola olisi varmasti edullisempi ja siten takaisi museolle paremmat toimintaedellytykset.

Kinno toimii ilmailumuseon saamiseksi Kouvolaan!

Ilmailumuseo etsii ennennäkemättömiä ja ennakkoluulottomia ratkaisuja sekä uusia yhteistyökonsepteja toiminnan uudistamiseksi. Tähän liittyvät myös tilaratkaisut. Kotisivujensa mukaan Kinno auttaa eri toimijoita löytämään toisensa. Nyt olisi Kinnolla näytön paikka yhdistää Kouvolan kaupungin ja Suomen ilmaisumuseon edut hyvillä ja toimivilla ratkaisuilla.

Kinno voisi ottaa vetovastuun ilmailumuseon saamiseksi Kouvolaan


#ilmailumuseo #Utti
4 kommenttia:

 1. Hei Pekka!
  Hienoa, että paikalliset päättäjätkin ovat huomioineet Kouvolan mahdollisuuden tässä asiassa.
  Henkilökohtaisesti välitin jo 7.4 stretegia- ja kehittämisjohdon kautta virkamiehille ja Kinnoon tiedon kyseisestä mahdollisuudesta. Toivottavasti Kinnossa keksitään tehokkaita tapoja kehittää Kouvolan vetovoimaa museon silmissä!
  -Nuorisovaltuutettu Juho Lanki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Juho!

   Mitä useampi viesti, sen parempi.
   Tämän asian ajamista jatketaan myös vaalien jälkeen!
   Pekka

   Poista
 2. Pekka Korpivaaralla on nerokas vainu, että hän osaa oikealla hetkellä tarttua härkää sarvista, eikä jää "telineisiin" starttihetkellä.

  Ilmailumuseo ymmärtääkseni edellyttää, että uusi paikkakunta tarjoaa noin vajaan 10000 neliön hallitilan ja paikka on sopivien liikenneyhteyksien päässä.

  Pekan nerokas vainu antaa Kinnon väellekin järkevää viikko-ohjelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä pitäisi kyllä löytyä sopivia tiloja!

   Poista