torstai 30. toukokuuta 2013

Vanhemmat mukaan koulun arkeen

KS 30.5.2013 Vanhemmat seuraamaan kouluopetusta


Aloite 27.5.2013


Vanhemmat mukaan koulun arkeen

"Korhos-gate" on tuonut esille koulun arjen ja ongelmat. Vanhemmat tulisi saada entistä enemmän kiinni koulun arkeen. Esimerkiksi Amerikassa erilainen vapaaehtoistoiminta koulussa on yleistä. Täällä koulu koetaan suljetuksi yksiköksi.

Vanhemmat tulisi kutsua seuraamaan luokan opetusta päiväksi. Koulun opetus on julkista toimintaa ja vanhemmilla on täysi oikeus mennä luokkaan. Tällainen toiminta ei kuitenkaan ole tapana tällä hetkellä. Kynnys siihen on vanhemmilla suuri. Opettajatkin vielä vieroksuvat ajatusta, että vanhempia olisi luokassa opetusaikana. Tämä vaikka suomalainen opetus on laadukasta ja korkeatasoista.

Jos vanhemmat osallistuisivat koko päivän ajaksi luokan toimintaan, niin luokka tottuisi vieraisiin. Kerrallaan vanhempia tulisi olla luokassa vain yksi tai kaksi. Luokka voisi olla joko sama jossa oma lapsi on, tai sitten rinnakkaisluokka. Tällainen toiminta tarvitsisi myös selkeät ja yhteiset koko Kouvolan tasolla tehdyt säännöt, joita koulut voisivat koulukohtaisesti soveltaa.

Me allekirjoittaneet esitämme, että koulutoimen tulisi ryhtyä toimeen edistääkseen esitettyä vanhempien osallistumista koulun arkeen.

Jouni Suninen ja Pekka Korpivaara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti