tiistai 21. toukokuuta 2013

Kouvola tukee muslimien rukoushuonetta

Kouvola lainaa rahaa ja tukee siten muslimien rukoushuonetta! SAAGA-monikulttuurikeskuksessa on rukoushuone vain muslimeille. Se ei ole aito monikulttuurikeskus vaan islamilaisen seurakunnan uskonnollinen toimintakeskus, kuten siellä myytävistä uskonnollisista tuotteistakin voi päätellä.

Suomessa ei tueta kulttuurimäärärahoilla uskonnollista toimintaa. Sellaisen toiminnan tulee perustua uskonnonharrastajien omaan rahoitukseen. Islamin rahallinen tukeminen ei edistä ko. uskonnon harjoittajien integroitumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Islam uskontona ei hyväksy muita kulttuureita eikä uskontoja, eikä hyväksy naisten tasa-arvoa. Nämä asiat on otettava huomioon rahoituksesta päätettäessä.

Kouvolan ei tulisi tukea uskonnollista toimintaa. Sellaisen toiminnan tulisi perustua uskonnonharjoittajien omaan rahoitukseen. Islamin uskonharjoittamisen rahallinen tukeminen ei kuulu kaupungin tehtäviin. Kysymys on yhdenvertaisuudesta. Kaupunki ei tue eikä anna luottoa muidenkaan uskontojen rukoushuoneiden, temppelien yms. toimintaan tai ylläpitoon.

Saaga monikulttuurikeskuksessa on rukoushuone vain muslimeille, eikä se siten ole todellinen monikulttuurikeskus. Jos kyseessä olisi monikulttuurikeskus, olisi sieltä suljettava kaikki uskollinen toiminta pois. Nykytilanteessa keskus toimii käytännössä Islamilaisen seurakunnan uskonnollisena toimintakeskuksena, koska sen rukoushuoneeseen ei muilla ole pääsyä. Islam uskontona ei hyväksy muita kulttuureita eikä uskontoja.

Lisäksi kulttuurikeskus Saaga harjoittaa ravintolatoimintaa sekä tilavuokrausta ja pitopalvelutoimintaa eli kilpailee yritysten kanssa suoraan. Tuki Saagalle vääristää kilpailua ja heikentää Kouvolan yrittäjäimagoa, jos toista liiketoimintaa harjoittavaa toimijaa tuetaan taloudellisesti, mutta toisia yrityksiä ei tueta samalla tavalla.

http://saaga.org/ravintola-savanni-express/

http://saaga.org/tilat-ja-vuokraus/

Koska kyseessä ei ole kaikkiin kulttuureihin yhdenvertaisesti suhtautuva kohtauspaikka ja tukeminen ei kohtele uskonnollisia yhteisöjä ja yrityksiä tasavertaisesti, tein muutosesityksen, että haettua luottoa ei myönnetä. Luotto myönnettiin, sillä vain Minna Hietanen tuki vastaesitystäni!
Asiasanat: monikulttuurisuus, monikulttuurikeskus

1 kommentti:

  1. Onpa entisessä kotikaupungissa tehty ikäviä päätöksiä ja käsittämätöntä Islamin suosimista. Islamin arvot ja naisen asema ovat kaukana suomalaisesta kulttuurista. Herätkää Kouvolan ihmiset vastustamaan näin epäonnistuneita päätöksiä!

    VastaaPoista