torstai 27. helmikuuta 2014

EU-takausvastuu nosti kynnyksen hallitukseen

Kouvolan Sanomat 26.2.2014
 
Suurenna klikkaamalla kuvaa


Pasi Helander (Mielipide 24.2) syytti perussuomalaisia vastuun pakoilusta, koska eivät lähteneet konkurssihallitukseen Kataisen sanelemilla ehdoilla. Hallitukseen osallistumisen ehtona Kokoomus vaati perussuomalaisia hyväksymään ehdoitta rahan lapioinnin ulkomaille ja kalliit vakuusjärjestelyt. Tämä oli ainoa kädenojennus Kokoomukselta, johon Pasi Helander kirjoituksellaan viittaa.  Toimi, joka olisi ollut pahasti vaalilupausten pettämistä ja petos perussuomalaisia äänestäneitä kohtaan! 

Suomen EU:lle myöntämät takausvastuut olivat keskeinen kysymys hallitusneuvotteluissa persujen kannalta ja koko Suomen tulevaisuuden kannalta. Olisiko pitänyt hyväksyä Suomen takausvastuiden nosto hallituksen ajamaan yli 30 miljardiin euroon ja samalla sitoutua maamme historian suurimpaan taloudelliseen aikapommiin? Ollaanko nyt pyytämässä apua oppositiolta, jotta saataisiin syyt hallituksen päätöksistä opposition niskaan?

Hallituksen menojen karsinta on painottunut kuntien valtio-osuuksiin, mikä ei ole mikään leikkaus julkisen talouden kannalta. Kouvolaltakin hallitus ottaa pois valtionosuuksia yli 111 miljoonaa tämän valtuustokauden aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että Kouvolassakin vain ihan välttämättömät toimet saadaan jollain tavalla pidetyksi toiminnassa. Odotettavissa on lisää leikkauksia ja supistuksia, jotta hallituksen töppäykset saadaan maksetuksi. Lisäksi Kokoomuksen johdolla Kouvolasta on viety pois hovioikeus ja hätäkeskus Kuopion seudulle, josta Katainen on kotoisin. 

Samaa mieltä olen kyllä Helanderin kanssa siitä, että ”turha on enää huutaa, kun löysät on jo housuissa.” Pääministerin tarkoitus on huutaa oppositio vastuuseen nyt, kun hallituskausi on ohi ja edessä on rökäletappio seuraavissa eduskuntavaaleissa. Kolmen miljardin budjettivaje kyllä saadaan katettua. Leikataan Kreikan toinen tukipaketti 2,2 miljardia, leikataan miljardi kehitysavusta ja lopetetaan valtion menojen lisääminen. Mutta mistä Helander aikoo ottaa yli 30 miljardia takuiden maksamiseen.
Kouvolan Sanomat Pasi Helander 24.2.2014
Suurenna klikkaamalla kuvaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti