perjantai 28. helmikuuta 2014

Huono taloustilanne on hallituksen syytä

Kouvolan Sanomat 20.2.2014 vastine Pasi Helanderille (kok)

Suurenna klikkaamalla kuvaa

Suomen hallitus syyttää rajusti oppositiota Suomen talouden tilasta. Hallitus voisi päin vastoin vastata, miksi Ruotsin talous on kunnossa, vaikka se on monella tavalla samanlainen kuin Suomen? Molemmat ovat pieniä vientimaita, joissa on lopetettu paperiteollisuutta ja raskasta teollisuutta. Ennen nykyhallitusta Suomen taloudella meni paremmin kuin Ruotsilla. Miksi ei tällä hetkellä? Onko syy opposition vai hallituksen?

Ruotsin parempi talous johtuu Ruotsin järkevämmästä talouspolitiikasta: tuottavuutta ja elintasoa on nostettu. Samaa ei voi sanoa kokoomuksen talouspolitiikasta. Ruotsissa teollisuutta ei ole rasitettu rikkipäätöksillä eikä muilla kannattavuutta pienentävillä päätöksillä.

Lainsäädännöllä on parannettu yritysten kilpailuetua muihin maihin verrattuna eikä lisätty velvoitteita kuten meillä. Tämä on luonut tilaa palkkojen nousulle ja talouskasvulle.

Julkinen talous on kohtuullisen suuri osa Ruotsin taloutta, mutta sitä ei ole kasvatettu viime vuosina niin kuin meillä. Suomen julkisen talouden kasvu on yksi suurimpia syitä rajuun velkaantumiseen ja talouden rappioon maassamme. Ruotsissa budjettikuri on ollut tiukempaa kuin meillä, eikä siellä ole kylvetty rahaa samalla tavalla ulkomaille kuin Suomessa.

Hallituksemme mielipiteet muistuttavat venäläisiä anekdootteja, joissa looginen päättelyketju on täysin irrationaalinen. Miksi talous on kuralla Suomessa? Koska oppositio ei ole osallistunut hallituksen päätöksiin! Syynä ovat aina ulkoiset voimat tai oppositio, mutta ei oma toiminta saati omat virheet!

Pyytäisikö hallitus oppositiota jakamaan kunnian päätöksistään, jos talous olisi huippukunnossa?


Kouvolan Sanomat Lukijat Pasi Helander 18.2.2014

Suurenna klikkaamalla kuvaa


Kouvolan Sanomat Lukijat Seppo Purontakananen 25.2.2014 vastine Pasi Helanderille

Suurenna klikkaamalla kuvaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti