maanantai 27. helmikuuta 2017

Suursuon ratsastuskeskus tulee säilyttää

Kouvola on laittanut Suursuon ratsastuskeskuksen myyntiin, koska liikuntapaikkojen omistaminen ei ole kaupungin ydintoimintaa.  Kuitenkin monia muita harrastuksia kaupunki tukee liikuntapaikkojen omistuksella ja rakentamisella. Pelkästään skeittiharrastusta Kouvola tulee tukeneeksi noin 730 000 eurolla vuosien 2014 - 2017 aikana.

Pekka Korpivaara
Suursuon ratsastuskeskus tulee säilyttää 

Suursuon ratsastuskeskus ei aiheuta kaupungille nettomenoja. Vuokratulot kattavat kaupungin menot ja kokonaistaloudellisesti ratsastusharrastus on kaupunkia taloudellisesti hyödyttävää.  Ratsastus sopii harrastuksena erityisryhmille. Väitöskirjatutkimus todistaa ratsastusterapian soveltuvan hoitomuotona esimerkiksi selkäkipuisille.

Ratsastus on kiistatta Kouvolan elinvoimaisuutta lisäävää toimintaa. Se tuo seutukunnalle työtä, matkailutuloja ja lisää alueemme elinvoimaa varmasti enemmän kuin Manskin kivien vaihto.
Ratsastus on Suomen 12. suosituin liikuntamuoto. Ratsastajista yli 90 % on naisia ja tyttöjä. Heidän harrastuksen tukemiseen kaupunki ei ole valmis laittamaan euroakaan.  Suursuon ratsastuskeskuksen paikka on paras mahdollinen monelle nuorelle. Kaikilla ei ole mahdollisuutta kuljettaa lapsia päivittäin kymmenien kilometrien päähän harrastuksiin.

Kouvolan kaupungin tulee turvata maankäytöllä ja kaavoituksella hevosyrittämisen ja tallitoiminnan jatkuminen Suursuolla.  Samalla kaupungin tulisi harkita kunnallista liikuntatakuun käyttöönottoa, jotta myös vähävaraisempien perheiden lapset voisivat harrastaa omaa lajiaan vapaammin vanhempien tuloista riippumatta. Ratsastus on monelle tytölle lähes sama asia kuin jääkiekko tai jalkapallo monelle pojalle. 

Suursuon Ratsastuskeskus tulee poistaa myytävien kohteiden listalta.

Pekka Korpivaara

Kouvola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti