sunnuntai 26. elokuuta 2018

Maakuntahallitus ei vastusta Itäratahanketta.


Ritva Sorvali kysyi asiallisesti mielipidekirjoituksessaan (KS 20.8) ajaako Kymenlaakson maakuntahallitus ratalinjausasioissa pelkästään Kotkan etua? Näin huonosti asiat eivät todellakaan ole, vaikka uutisten perusteella tällaisen kuvan on voinutkin saada.

Kouvola - Porvoo - Helsinki eli Itäradan tai tutummin ”oikoradan” saamiseksi tasavertaiseksi muiden ratahankkeiden kanssa edellyttää Kouvola-Porvoo-Helsinki hankeselvityksien päivittämisiä, koska ratalinjaukset ja ratahankkeet ovat muuttuneet olennaisesti pääkaupunkiseudulla mm. Lentoradan hankesuunnittelun ja Kehäradan myötä.

"Kymenlaakson liiton hallituksessa 13.8 saimme itärata-hanketta taas askeleen eteenpäin."

Kymenlaakson liiton hallituksessa 13.8 saimme (§94) itäratahanketta taas askeleen eteenpäin. Kokouksessa maakuntahallitus päätti, että liitto osallistuu mahdollisesti liikenneviraston käynnistämään selvityksen päivittämiseen.  Näitä selvityksiä on syytä Liikenneviraston päivittää ennen kuin Uusimaa-kaavan ehdotus asetetaan nähtäville. Uudenmaan liiton kaavapohjaan on saatava ratalinjavaraus myös Kouvola-Porvoo välille ennen ko. kaavan lausunnolle ja nähtäville asettamista.
Itäradat ovat olleet maakuntakaavoissa suunnitteluaiheena vuosikymmeniä, ainakin 1970-luvulta lähtien. 

Me Kymenlaakson Liiton hallituksen jäsenet olemme tarmokkaasti ja järjestelmällisesti ajaneet Itäratahanketta valtion ratahankkeeksi. Itäradalla on vahva kannatus sekä Kymenlaakson maakuntahallituksessa, että maakuntavaltuustossa. Itäratahanke edistyy vaiheittain ja tulee toteutuessaan hyödyttämään koko maakuntaa ja lähes puolta Suomea. Maakuntahallituksen tehtäviin ei kuulu vastustaa maakuntaa hyödyttäviä hankkeita, siksi olemmekin mukana edistämässä tasapuolisesti kaikkia alueemme ratahankkeita.

Jouko Leppänen, maakuntavaltuuston pj.
Harri Helminen, maakuntahallituksen pj.
Lehtomäki Maija, maakuntahallituksen II vpj.
Pekka Korpivaara, maakuntahallituksen jäsen
Marjatta Nykänen, maakuntahallituksen jäsen
Kaisa Spies, maakuntahallituksen jäsen
Jari Käki, maakuntahallituksen jäsen

KS Mielipidekirjoitus 23.8.2018
Pekka Korpivaaran kommentti ratakeskustelusat 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti