tiistai 28. toukokuuta 2019

Ihmisoikeusaktivisti Asko Kervinen Kymen Sanomissa 28.5.2018 "Oikeusviranomaisten arvostelu on sallittava"


Julkisuudessa on paheksuttu sitä, kun kansalaiset ovat arvostelleet oikeuden tuomareita ja muitakin viranomaisia heikosta ja puolueellisesta virkamenettelystä. Jotkut oikeusviranomaiset paheksuvat tuomareihin kohdistuvaa arvostelua ja moittivat rikoksesta tuomittuja siitä, kun he eivät osoita katumusta.

 väärin kohdeltujen ihmisten ei tarvitse rajoittaa sananvapauttaan      viranomaisiin kohdistuvassa arvostelussa "


Todellisessa elämässä on kuitenkin muistettava, että tuomarien antamat tuomiot eivät ole aina oikeita eikä oikeudenmukaisia. Tämän vuoksi viranomaisten arvostelu on sallittava, jos kansalainen katsoo joutuneensa oikeusmurhan uhriksi.

On aina syytä muistaa, ettei tekemätöntä rikosta tarvitse katua. Syyllisyyttä ei pidä ottaa rikoksesta, jota ei ole tehty. Siksi väärin kohdeltujen ihmisten ei tarvitse rajoittaa sananvapauttaan viranomaisiin kohdistuvassa arvostelussa, jottei oikeudenpalvelijat totu ajatukseen, ettei heidän tekemiä virheitä saisi arvostella tai paheksua.

Pitkäaikaisen kokemukseni mukaan Suomen oikeusjärjestelmä menee heikompaan suuntaan ja sen myötä kansalaisten oikeusturva heikkenee.

Syynä ei ole resurssipula, vaan tuomarien, syyttäjien ja etenkin rikospoliisin puolueellinen ja välinpitämätön menettely, joka koituu liian usein syyttömien ihmisten vahingoksi.

Asko Kervinen
Hamina

Kymen Sanomat 28.5.2019



ESS 29.8.2019 Lukijalta: Suomi tarvitsee perustuslakituomioistuimen

Blokin tekstit julkaistu Asko Kervisen 28.5.2019 antamalla luvalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti