keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Poliisit kentällä vähenevät

Poliisipäällikkö Lähdemäki kirjoitti KS 5.12.2014 vastineen (alla) kirjoitukseeni Poliisit vähenee - johdon palkat nousee ->

Poliisihallinnon uudistukset Pora 1 ja erityisesti Pora 2 kasvatti keskushallintoa ja kuluja poliisihallituksen omien laskelmien mukaan. Poliisipäällikkö-tittelillä olevien henkilöiden määrä on vähentynyt, muiden päälliköiden määrä on sen sijaan kasvanut. Osin johtoa on ”vähennetty” siirtämälle heitä asiantuntija-titteleiden alle. Hallinnollisia tehtäviä kirjataan osin myös toisiin kohtiin. Siten Lähdesmäen 5.12.2014 lehdessä mainitsemat luvut eivät vakuuta.

Vuoden 2014 alusta astui voimaan kolmas vaihe, Pora 3. Tämän pitäisi tuoda noin 30 miljoonan euron säästöt. Mutta se näyttää tuovan miljoonien eurojen lisäkulut johdon palkkojen nousun vuoksi. Aiheesta on tulossa väitöstutkimus, joten silloin tiedämme totuuden.
Poliisiuudistuksen säästöt on saatu vähentämällä poliisilaitosten työntekijöitä. Siten operatiiviset poliisit vähenevät ja erityisesti harvaan asutuilla alueilla poliisi alkaa olla harvinaisuus.


Suurenna klikkaamalla kuvaa /  KS 5.12.2014 poliisipäällikkö Lähdesmäki

Linkki Kaleva lehden artikkeliin: Tutkija: poliisipomojen palkankorotukset maksavat 100 kenttävirkaa

Tutkija: Po­lii­si­po­mo­jen pal­kan­ko­ro­tuk­set maksavat 100 kenttävirkaa


KOTIMAA 13.3.2014 6:10 
ARKISTO
SUSANNA KEMPPAINEN
MAINOS
Poliisin säästöohjelma ei tuokaan vielä säästöjä vaan päinvastoin se aiheuttaa lisäkuluja pomojen palkankorotusten vuoksi, sanoo tutkija.
Vuoden vaihteessa voimaan astuneessa Pora3-uudistuksessa vähennettiin poliisilaitosten määrää ja nostettiin laitosten johdon palkkoja.
Pora-uudistuksia tutkineen Heikki Mansikka-ahon alustavien laskelmien mukaan poliisin täytyisi nyt vähentää noin 100 kenttävirkaa, jotta se saisi pomoportaan palkankorotukset maksettua. Vasta tämän jälkeen se pääsee säästämään varsinaista säästötavoitettaan eli 25-30 miljoonaa euroa vuoteen 2016 mennessä.
MAINOS - JUTTU JATKUU VIDEON ALLA
”Taas mentiin täysin päinvastaiseen suuntaan kuin tavoiteltiin”, Mansikka-aho sanoo.
Suomen poliisijärjestöjen liiton puheenjohtaja Yrjö Suhosen mielestä poliisin ulkopuolisen tahon pitäisi selvittää Pora 3:n kustannukset ja säästövaikutukset.
”Pelkään, että (poliisi) saa näyttämään yhden euron menon kahden euron säästöltä.”
Poliisiylijohtaja Mikko Paatero ei halua kommentoida tutkijan laskelmia. Hän odottaa poliisin omia lukuja, jotka saadaan maaliskuun aikana.
”Voimme keskustella asiasta sen jälkeen, kun meillä on faktaa.”
Paatero arvioi, että tänä vuonna poliisin henkilöstömäärä vähenee noin 100 henkilötyövuotta.
Lue lisää 13.03.2014 Kalevasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti