torstai 4. joulukuuta 2014

Poliisit vähenee - johdon palkat nousee

KS 4.12.2014 Poliiseja vähennetään, johdon palkka nousee ->

Poliisiylijohtaja Paatero esitti jouluna 2011 hätähuudon poliisiautojen hankkimiseksi kansalaiskeräyksellä. ->  Silti samaan aikaan on ollut rahaa nostaa poliisijohdon omia palkoja yli kolmella miljoonalla eurolla. On kyllä Paaterolla arvot täysin kateissa ja oma etu ensisijalla.Suurenna klikkaamalla kuvaa / KS 4.12.2014

Jo vuonna 2012 Heikki Mansikka-ahon tutkimus osoitti, että valtion tuottavuusohjelman uudistukset ovat tehneet poliisin keskushallinnosta raskaamman ja kalliimman kuin koskaan ennen. Kenttäorganisaatiota karsitaan säästöjen saamiseksi. Kaiken lisäksi raskas hallinto ei auta, vaan vaikeuttaa operatiivisen poliisin työtä.

Poliisilaitosten yhdistämisten piti tuoda säästöjä. Kuitenkin poliisijohdon palkat ovat nousseet vuodesta 2011 yli kolme miljoonaa euroa. Tavoitteena oli yli kahden miljoonan säästö.
Yleiskorotukset selittävät vain osan palkkojen noususta. Johdon palkkoja on nostettu enemmän kuin saatiin henkilöstövähennyksillä säästöjä.

Säästöjä on saatu ja saadaan vähentämällä operatiivisia poliiseja. Tehtävät lisääntyvät, mutta poliisien määrä on vähenemässä 7 500:sta alle 7 000:een. Säästöjä on saatu myös näennäisesti tuntikirjausten keinoin. Lisäksi myydään kalustoa, kuten autoja ja veneitä. Näin vähennetään käyttömenoja, mutta myös toimintaedellytyksiä.

Huvittavaa onkin, että vielä tammikuussa 2012 poliisijohtaja Mikko Paatero esitti kansalaiskeräystä poliisiautojen hankkimiseksi. Keräyksellä autot, jotta johdon palkkoja voidaan nostaa.

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) on epäonnistunut pahasti poliisihallinnon uudistuksessa. Hänen päinvastaisista vakuutteluistaan huolimatta poliisihallinto on kasvanut ja kenttätoiminta heikentynyt. Siten poliisien taannoinen mielenilmaisu oli aiheellinen, ja huoli yleisestä turvallisuuden heikkenemisestä olisi otettava vakavasti.

PK-lehti 3.12.2014: Poliisit kentällä vähenevät

Suurenna klikkaamalla kuvaa / PK-lehti 3.12.2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti