torstai 27. maaliskuuta 2014

Kouvola torjumaan veroparatiiseja

Maanantain 24.3.2014 valtuustossa Vihreät esittivät veroparatiiseja torjuvan aloitteen, jonka allekirjoitin. Aloite on ehdottoman kannatettava.

Ruotsissa on  tehty julkishallinnon hankintoja, joissa on edellytetty verojen maksamista Ruotsiin. Muutama on mennyt oikeuteen ja ainakin siellä ovat kunnat saaneet puhtaat paperin. Kaupungin lakimiesten tulisikin perehtyä Ruotsin tapauksiin ja tapaan tehdä tarjouspyyntö. Alla aloite:

Esitämme että Kouvolan kaupunki ei osta palveluita yrityksiltä, jotka hyödyntävät veroparatiiseja.
 

On arvioitu että veronkierron takia EU:n alueella jää saamatta noin 1000 miljardia euroa verotuloja. EU-parlamenttiin onkin tulossa esitys hankintalain muutoksesta, jonka jälkeen yritysten verosuunnittelun valvonta helpottunee.  Mutta jo tällä hetkellä kunnat voivat vaatia tarjouskilpailuun osallistuvilta yrityksiltä tietoja esimerkiksi maakohtaisista tilinpäätöksistä. Näiden tietojen avulla kunnat pystyvät arvioimaan yritysten tekemää verosuunnittelua ja sen laajuutta. 
 

Niinpä esitämme että Kouvolan kaupunki pitää tärkeänä veroparatiisien torjuntaa ja pyrkii kaikin voimin välttämään yhteistyötä niiden yritysten kanssa, joilla tiedetään olevan kytköksiä veroparatiiseihin. 
 

Vihreiden valtuustoryhmä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti