tiistai 21. maaliskuuta 2017

Kymenlaakson Sähkön osakekaupan vastustus on populismia!

Toisin kuin Antti Koivisto kirjoitti (KoSa 14.2.2017) on Kymenlaakson Sähkö Oy:n (KSOY) suunnattu osakekauppa Kouvolan edun mukainen. Kouvolan etu on kasvattaa omistustaan Kymenlaakson Sähkön omistajana.  Kouvolan omistus yhtiöstä kasvaa, kun Kymenlaakson Sähkö ostaa Kotkan kaupungin omistamat osakkeet.

KSOY:n omat varat eivät riitä kaupan toteuttamiseen ilman rahoitusjärjestelyjä. Puuttuva rahoitus on mahdollista hoitaa leasing rahoituksella (sale and lease back). Tässä järjestelyssä KSOY myy osan sähköverkostaan ulkopuoliselle rahoittajalle ja vuokraa samalla takaisin myydyn verkko-osuuden.  Sovitun vuokrausajan jälkeen yhtiö ostaa jäännösarvolla oman verkkonsa takaisin. Verkon hallinta ja käyttöoikeus säilyy koko ajan KSOY:llä. Tätä rahoitusmallia on käytetty myös KSS Energiassa rahoituksen järjestämiseen.


Toisin kuin Antti Koivisto väittää, juuri rahoitusjärjestelyt ovat ratkaisevat liiketoiminnan kannattavuuden kannalta.  Järjestelyn ansiosta Kouvolan omistus yhtiössä kasvaa. Ainoa syy vastustaa osakekauppaa oikaisuvaatimuksella on huomion saaminen kuntavaalien lähestyessä.Pekka Korpivaara Kymeenlaakson Sähkön osakekauppa
KoSa 21.3.2017 Kaupunginhallitus ei estä sähköyhtiön osakekauppaa

Kaupunginhallitus käsitteli maanantaina 20.3.2017 Antti Koiviston oikaisuvaatimusta ja hylkäsi sen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti