keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Marita Toikan valinnassa ryhmäkuri murtui

Marita Toikka murti pätevyydellään ryhmäpäätökset!


Pekka Korpivaara Kouvolan valtuusto 13.3.2017

Kouvolan maanantaisessa kokouksessa oli vain kaksi muuta valtuutettua, jotka uskalsivat henkilökohtaisesti asettua Marita Toikan taakse. Muut kaikki valtuutetut ilmaisivat vain ryhmänsä kantansa. Nämä olivat Kokoomuksen Jouko Leppänen ja omissa ryhmissä vaikuttavat Jouni Suninen ja Pekka Korpivaara.
Minulla oli oma kanta kaupunginjohtaja valintaan ja uskalsin myös tuoda sen esille valtuustossa. Pidin eniten puheenvuoroja (vain kaksi) valtuustossa tämän valinnan yhteydessä.
Miksi valitsemme valtuustoon ihmisiä, joilla ei ole rohkeutta eikä kykyä edes puhua valtuustossa? Hiljaisista ministereistä on jo näyttöä menetetyn sairaalan muodossa. Maakunta tasolla hiljaiset valtuutetut ovat hyödyttömiä Kouvolan kannalta.
Populismilla ei Kouvolaa rakenneta eikä salaisissa ryhmäkokouksilla lisätä avoimuutta. Vihreät ovbat hyvä esimerkki ryhmästä, joka uskaltavaa ottaa kantaa koiran kakan kokoisiin kysymyksiin, mutta ei Kouvolan tämän valtuustokauden tärkeimpään asiaan!
Marita Toikka oli ryhmien päätöksissä vain kokoomuksen ja Jouni Sunisen ryhmän ehdokas. Muut ryhmät olivat kaikki käytännössä Laineen kannalla. Ryhmäpäätökset kaatuivat, kun valtuutetut saivat äänestää salaisissa vaaleissa.
Uskon, että ne harvat puheet valtuustossa vaikuttivat ja vakuuttivat valtuutetut ja ratkaisi vaalit Marita Toikan eduksi, vai miksi muuten takki kääntyi ja Toikka voitti? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti