maanantai 13. maaliskuuta 2017

Marita Toikan tukiryhmän esite!

Marita Toikka, Uusi ilme Kouvolalle!

Marita Toikka, Pekka Korpivaara Kouvola
Marita Toikka
Marita Toikka on 43-vuotias lakimies ja varatuomari sekä Imatran kaupungin hallintojohtaja ja myös kaupunginjohtajan varahenkilö.

Marita on suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon oikeustieteestä Helsingin Yliopistossa vuonna 1999 (25-vuotiaana). Kouvolan hovioikeus myönsi hänelle vuonna 2000 varatuomarin arvonimen.

Maritalla on monipuolisen työurani vuodesta 2000 alkaen kunnanhallinnon johtotehtävissä Etelä-Karjalan kaupungeissa, Lappeenrannassa, Joutsenossa ja Imatralla. Kaikki tehtävät ovat olleet vaativia keskushallintojen johtotehtäviä ja toimintakenttä on ollut hyvin laaja.

Edellisen lisäksi hän on toiminut erilaisissa kaupungin yhtiöiden hallituksissa (energia, rakennus jne.) sekä hallituksen jäsenenä että puheenjohtajana.

Maritalla on myös kokemusta yrittämisestä, hän  perusti oman laki- ja hallintopalveluita tarjoavan yhtiön, Oikeusvoima Toikka Oy:n, vuonna 2015. Firmassa on tällä hetkellä kaksi lakimiestä töissä. Marita toimii yrityksessä omistajana.


NYKYINEN TYÖTEHTÄVÄ?

Marita aloitti 2008 Imatran kaupungin hallintojohtajana ja kaupunginjohtajan varahenkilönä. Nykyisiin hänen työtehtäviin kuuluu erityisesti hallituksen ja valtuuston asioiden valmistelu sekä täytäntöönpano, kaupungin edustaminen ja edunvalvonta, sidosryhmätyöskentely ja kaupungin tukipalveluiden kuten henkilöstöhallinnon ja viestinnän johtaminen.

MIKSI MARITA HAKEE VIRKAA? MARITAN MIELIPITEITÄ

”Kouvola kaupunki on kiinnostava, vahva peruskunta, jossa kaupunki ja maaseutu täydentävät toisiaan. Kouvolan sijainti sekä hyvät liikenneyhteydet antavat erinomaiset mahdollisuudet kaupungin kehittämiseen.”  

”Asukasmäärältään Kouvola on Kymenlaakson suurin kunta ja myös johtava kunta maakuntauudistuksen toteuttamisessa. Kouvolan hyvä verotuspohja antaa erinomaisen pohjan kaupungin kehittämiseen.”

”Olen tehnyt pian 20-vuotisen virkauran Etelä-Karjalan kaupungeissa. Tässä vaiheessa elämäntilannetta on hyvä lähteä uusiin maakuntiin ja kehittyä näin ammatillisesti.

”Lapsistani vanhin on muuttamassa jo ensi syksynä lukion takia Helsinkiin, ja nuorempi täyttää tänä vuonna 14-vuotta. Siinäkin mielessä Kouvolaan muutto on järkevää.”

MARITA TOIKAN VAHVUUDET HAETTAVAAN VIRKAAN?

      Maritalla on pitkä johtajakokemus kunnassa ja ahkera toiminta kunnan elinvoimaisuuden parantamisessa.

      Maritalla on vankka asiantuntemus julkishallinnosta; kunnan hallinto ja talous, kuntaliitokset, kunnalliset osakeyhtiöt, suuret investointineuvottelut, kuten HC Saimaa (Pohjoismaiden suurin viihdekylpylä Joutseno-aikana, TetraPak Imatralle (50 työpaikkaa) jne.

      Laajat yhteistyöverkostot; Maritalla on hyvät henkilösuhteet nykyisten ministereiden kanssa. Pelkästään tämän hallituskauden aikana Marita on ollut 10 eri ministerin kanssa yhteistyössä.

      Maritalla on paras mahdollinen koulutus kaupunginjohtajan virkaan.


      Käsitys poliittisesta päätöksenteosta; Marita on työnsä puolesta seurannut poliittista päätöksentekoa ja siten perillä poliittisista realiteeteista kuntahallinnossa.  

      Iältäni sopiva vastaanottamaan viran; Maritalla on työvuosia edessä paljon, joten hän ehtii toimia vielä kauan Kouvolan puolesta; silti hän on erittäin kokenut haasteellisiin tehtäviin.

      Maritalla on henkilökohtaiset asiat kunnossa ja hyvä terveys.

      Perhe muuttaa Maritan mukana Kouvolaan. Maritan miehellä on ”toinen jalka valmiina Kouvolassa.  Hänen mies Kari Tiainen on töissä toimitusjohtajana Mikkelin ja Lappeenrannan raviradoilla ja Kari on ollut aikoinaan myös Kouvolan raviradan toimitusjohtaja.

      Marita pystyy antamaan kaupungille kasvot, joilla Kouvolaa mainostetaan muillekin elinvoimaisena ja nuorekkaana kaupunkina.

      Ikänsäkin takia Marita hallitsee viestinnän ja käyttää somea sujuvasti kuntalaisten yhteydenpitoon. Maritan tavoittaa niin sähköpostilla, puhelimella kuin facebookillakin.

      Marita on mielestämme hyvä henkilöjohtaja ja hän on kiinnostunut kunnallisista asioista. Hänellä on rautainen kokemus kunta-alan johtotehtävissä. Olen mukana muun muassa Saimaan Naisyrittäjien hallituksessa sekä MLL:n Kymen piirin hallituksessa eli minulla on kykyä verkostoitua myös erityyppisiin toimijoihin.

      Marita erottuu myönteisesti kuntajohtajuuden kentässä sukupuolensa takia. Tällä hetkellä kymmenen suurimman kaupungin joukossa vain yhdessä on naisjohtaja. Kouvolalla on nyt mahdollisuus saavuttaa positiivista näkyvyyttä ja mainetta tasa-arvoisena ja nuorekkaana kuntana.

      Kouvola on maineeltaan viisikymppisten miesten hallinnoima. Maritan kautta Kouvola saa uuden innostuneemman vaihteen ja ilmeen, ja innostaa myös naisia hakemaan päätöksentekoon.

      Marita arvostaa avoimuutta ja päätöksenteon läpinäkyvyyttä sekä yhteistyötä niin luottamushenkilöiden kuin sidosryhmienkin kanssa. Tämä piirre edesauttaa mielestämme myös kunnan johtamista.

      Kouvolan elinvoimaisuus lähtee työpaikoista. Marita on itse yrittäjänä työllistänyt muita ja ymmärtää kunnan elinvoimaisuuden edistämisen tärkeyden. Kouvolan nousu lähtee työpaikkojen luomisesta, nykyisten työpaikkojen turvaamisesta, ja niiden kehittämisestä kasvu-uralle.

      Kouvola tarvitsee kunnanjohtajaksi hyvän neuvottelijan jolle sote-asiat ovat tuttuja, ja joka on toiminut suuressa kunnassa näiden asioiden parissa. Kouvolan tulee neuvotella Carean ja maakunnan valmistelijoiden kanssa laajemman poliklinikkatoiminnan puolesta. Sitä tarvitaan jo akuuttilääketieteen päivystyksen toimivuudenkin takia. Näistä kaikista Maritalla on hyvä kokemus.


Marita Toikan tukiryhmä,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti