sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Hyvää päivää kirvesvartta

Poliittisessa keskustelussa tulee aika ajoin mieleen kasku kuurosta ukosta. Kasku kokonaisuudessaan ->

Kuuro ukko ei olisi millään halunnut ilmaista olevansa kuuro. Niinpä hän kerran kirvesvartta vuoleskellessaan mietti itseksensä: "Jos tähän nyt tulisi vieras, niin tottapa se ensimmäisenä kysyisi, mitä minä vuolen. Minä vastaisin, että kirvesvartta.
Kohta siihen saapuikin vieras mies, joka sanoi ensimmäisenä: "Hyvää päivää." Ukko vastasi: "Kirvesvartta".

Kun kirjoittaa jotain, vastaukseksi saa kirvesvartta. Näin esimerkiksi KS 11.3.2014 kirjoitukseni, jossa käsittelin Kouvolan taloutta: Ratamo tekee Kouvolasta kriisikunnan? ->  Katso myös juttu Kouvolasta ja kriisikuntakriteeristöstä ->

Kirjoitustani on kommentoinnut kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Larikka blogissaan seuraavasti:
Suurenna klikkaamalla kuvaa / Kaupunginhallituksen pj:n blogi
Vaikea on keskustella asioista, kun keskustelu noudattaa kuuron ukon vastauksia. Mitään suuhuni laitettuja kärjistyksiä en ole sanonut. Seiniä voidaan kehittää muutenkin kuin rakentamalla suolle. Seiniä rakentamalla ei kehity automaattisesti toiminta. Tuolla logiikallahan yritystoimintaa syntyy, kunhan rakennetaan halleja. Kaikki tietää, ettei se ihan noin yksinkertaista ole. Ratamon osalta luottamushenkilöille esitetyt suunnitelmat toiminnan kehittämisestä ovat olleet varsin vähäisiä. Konkreettisillakin esityksillä toiminnan kehittäminen on varsin hidasta, kuten voi todeta vaikka reseptihoitajakoulutuksen aloitteeni etenemisestä.

Nyt kuukautta myöhemmin kirjoituksestani on Kouvolan talous ja säästöt tapetilla. Lähes kaikesta esitetään säästettäväksi. Talousarviossa ei ole vielä mukana niitä 16 miljoonaa euroa vuodessa, mitä tulevina vuosina Ratamon rakentaminen vaatii.

KS 11.4.2014 Koulut taas säästölistalla ->

Klikkaa kuvaa ja lue artikkeli KS 11.4.2014

KS 11.4.2014 verkkolehti, Kouvolan poliitikot epäröivät säästöpakettia ->

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti