sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Aloite geokätköilystä etenee vauhdilla

Marraskuussa 2014 tekemäni valtuustoaloite geokätköilyreitistön luomisesta Kouvolaan etenee hurjalla vauhdilla. Vain muutama kuukausi ja sain vastauksen.-> Virkamiehille ja kaikille yhteistyötahoille täytyy antaa kiitosta.

Aloite on saanut positiivisen vastaanoton Metsähallituksen, Kouvola Innovation Oy:n ja Mäntyharjun kehittämisyhtiön Mäsekin ja Kouvolan kaupungin nuorisopalvelujen osalta. Geokätköilyn edistämistä seutukunnan matkailun näkökulmasta on viety jo eri tahojen toimesta todella melkoisesti eteenpäin. Aloitteen tekemisestä on vain muutama kuukausi.

Retkeilemässä Vikke-koiran kanssa kesällä 2014

Metsähallitus on valmis markkinoimaan sitä omilla kanavillaan, kuten luontoon.fi-sivustolla. Metsähallitus haluaa osallistua geokätköreitistön suunnittelutyöhön.

Kouvola Innovation Oy on lisäämässä alueen matkailuyritysten tietämystä geokätköilystä ja tukemassa yrityksiä niiden tuotekehityksessä asian osalta. Kouvola Innovation Oy lisää välittömästi tietoa geokätköilystä aktiviteettina www.visitkouvola.fi-sivulle. Aiheesta on lisäksi tehty jo postauksia VisitKouvolan sosiaalisen median kanaviin.

Kouvola Innovation Oy on Mäntyharjun kehittämisyhtiö Mäsek:n kanssa on ideoinut teemallista geokätköreitistöä ”Repovesitietä”. Nyt Repovedellä on 15 geokätköä ->. Repovesitie kokoaa Kouvolan ja Mäntyharjun yrityksiä yhden tuotteistetun ja tarinallisen matkailureitin varrelle. Repovesitie kulkee Aarnikotkan metsän luonnonsuojelualueen ulkopuolella. Ajatus on yhdistää Repovesitiehen myös geokätköt, jolloin reitille saadaan lisää sisältöä ja potentiaalisia asiakkaita. Repovesitiestä luotaisiin myös mobiilireitti.

Kouvolan kaupungin Nuorisopalvelut pitää ideaa hyvänä ja se sopii mielekkäästi työpajatoiminnan ajatukseen. Nuorisopalvelut selvittää miten asiassa voidaan edetä.

Asia on kaikilta osin edennyt ripeästi ja siihen on saatu jo hyvä alku ja yhteistyöverkosto. Ei ole epäilystäkään, etteikö teemallinen geokätköilyreitistö syntyisi Kouvola-Mäntyharju-akselille. Muitakin matkailullisesti kiinnostavia teemoja löytyy runsaasti Kouvolan historiasta ja kulttuurista.

Asiasanat: aloitteet, geokätkeily, Kinno, Kouvola Innovation Oy, MÄSEK, Mäntyharjun seudun elinkeinojen kehitys oy, Repovesi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti