torstai 22. toukokuuta 2014

Jalkaväkimiinat eivät ole korvattavissa

Kokoomusnuorten vaatimus, että jalkaväkimiinat kieltävä Ottawan sopimus on irtisanottava ->, on erittäin kannatettava.

Tämän 1980-luvun rauhanliikkeen aikaansaaman aivopesun seuraukset näemme nykyisen hallituksemme päätöksissä, joilla maanpuolustuksemme perustaa romutetaan tehokkuudella, mihin edes 1980-luvun rauhanliike ei pystynyt.

Viime vuodet ovat olleet maanpuolustuksen kannalta suuren muutoksen aikaa. Pääministeri Kataisen toimesta Suomi liittyi Ottavan miinasopimukseen, joka kieltää jalkaväkimiinojen käytön, varastoinnin, tuotannon ja siirron. Suomen hallituksen päätös luopua jalkaväkimiinoista syntyi eduskunnassa hallituspuolueiden päätöksellä, jota koko perussuomalaisten eduskuntaryhmä vastusti.

Tulevan eduskunnan tulee kumota tämä järjetön päätös ja lopettaa lapselliset höpinät jalkaväkimiinojen korvaamiseksi joillakin muilla järjestelmillä. Miinaa ei yksinkertaisesti voi korvata millään. Miinojen aiheuttamaa puolustuksen heikkenemistä voidaan toki kompensoida muilla asejärjestelmillä, mutta korvata sitä ei pysty millään.

Itse pidän maan puolustamiseen tarkoitettujen ja siihen erinomaisesti soveltuvien aseiden viemistä Suomen armeijaltamme lähes maanpetturuutena ja miinakieltosopimukseen liittymisestä päättäneitä kansanedustajia lähes desantteihin verrattavina maanpuolustuksen sabotääreinä!

Sodassa jalkaväkimiinat ovat Suomen puolustukselle olennaisen tärkeitä. Miinakieltoon ei ole liittynyt naapurimaamme Venäjä.

Europarlamentaarikko Lasse Lehtistä lainatakseni "Ne, jotka ovat meille uskotelleet, että Venäjä ei ole naapureilleen turvallisuusuhka, ovat harvinaisen hiljaa. Venäjä on Venäjä, vaikka valtiomuodon voissa paistaisi. Tästä johtuu, että Venäjän naapurit tarvitsevat jalkaväkimiinoja niin kauan kuin Venäjällä on jalkaväkeä," näin siis Lasse Lehtinen.

Puolustusvoimain ex-komentaja Lauri Sutelan totesi Matti Lukkarin toimittamassa kirjassa "Lauri Sutela, Puolustusvoimain komentaja" sivulta 285:

"Olen kauhulla kuunnellut suunnitelmia, että meilläkin ollaan valmistautumassa henkilömiinoista luopumiseen. Se olisi anteeksiantamaton virhe. On esitetty rahamääriä, joilla miinat voitaisiin korvata. Kukaan ei ole kuitenkaan pystynyt minulle kertomaan, mikä on se korvaava väline tai menetelmä.

Suomalaisessa maastossa ei mikään korvaa miinaa. Se on halpa, tehokas ja pakottaa maahantunkeutujan varomaan jokaista askeltaan. Meillä ei viime sodissa tullut siviilitappioita omista miinoitteistamme, eikä menetelmämme tuntien tule vastakaan. Koko miinakysymystä tarkastellaan tunteenomaisesti näyttämällä kuvia afrikkalaisista jalkapuolista lapsista.

Henkilömiinoista luopuminen vie tehon myös panssarimiinoitteistamme ja hävitteistämme. Näin me luovumme tehokkaimmasta ja halvimmasta aseestamme. Ne jotka ajavat miinojen käytöstä luopumista ovat silottamassa tietä viholliselle.”

Puolustusvoimat tarvitsevat riittävästi tehokkaita aseita. Siksi ei pidä mennä mukaan kosmeettiseen asekieltohurskasteluun, jolla nykyinen hallitus tietoisesti romuttaa maanpuolustusta. Tulevan eduskunnan tulee perua onneton jalkaväkimiinakielto ja lopettaa puolustusvoimien alasajo.

PS. Miinat ovat tuttuja minulle Bosnian ajoilta. Olin pioneerihommissa yli vuoden SFOR:ssa, joka vastasi miinanraivauksen koordinoinnista maassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti