tiistai 20. toukokuuta 2014

Kaupunginhallitus kumosi oman päätöksensä Kinnosta

Aiemmin asiaa on käsitelty blogitekstissäni 30.4.2014 ->

KS 19.5.2014 Kaupunginhallitus kumosi oman Kinno-päätöksensä ->

Matti Uurinmäki teki oikaisuvaatimuksen (ks. liite) kaupunginhallituksen päätöksestä, jossa annettiin Kinnon yhtiökokousedustajalle toimintaohje. Toimintaohje velvoitti yhtiökokousedustajaa toimimaan tavalla, joka rikkoo osakeyhiölakia ja verosäädöksiä.

Perussuomalaiset vastustivat laitonta päätöstä jo ensimmäisessä käsittelyssä. Päätöstä tehtäessä oli jo tiedossa, että päätös on todennäköisesti laiton monelta osin. Itse jätin myös eriävän mielipiteen pöytäkirjaan.

Oman Kinno päätöksensä kumosivat siis: Tähtinen, Nyberg (sdp), Lakka (sdp), Viinikainen (sit), Jokiranta (kesk), Lehtomäki (kesk) ja Salonen (sdp).

Päätöksen kumoaminen ei kuitenkaan merkitse sitä, etteikö Antti Paasivirralle maksettaisi 32.000 euroa lisäpalkkiota oman yrityksensä kautta. Se on Kinnon hallituksen päätös, johon  kaupunginhallituksessa ei ole mahdollista vaikuttaa. Osakeyhtiö on itsenäinen oikeushenkilö.

Palkkiopäätös on julkishallinnon harmaata taloutta ja veronkiertoa, koska kyseessä on tosiasiallisesti palkkatuloa, josta pitäisi maksaa sen mukaiset verot. Nyt palkkio halutaan omalle yhtiölle, josta se ulosmitataan huomattavasti palkkatuloverotusta pienemmällä veroprosentilla. Antti Paasivirta on 68-vuotiaana eläkkeelle jäänyt entinen työ- ja elinkeinoministeriön virkamies. Seutukunnalle tutuksi hän on tullut jakaessaan äkillisen rakennemuutoksen rahoja.

KS  20.5.2014 Kaupunginhallitus kumosi Kinno-päätöksensä ->

Suurenna klikkaamalla kuvaa / KS 20.5.2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti