keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Kyläkouluja vai tulkkipalveluja?

Alla vastineeni Kouvolan Sanomien 15.4.2015 Maahanmuuttopopulismi huonosti perusteltua -kirjoitukseen:

Suomessa on ennustettu työvoimapulaa 1980-luvulta alkaen. Ensin oli suurten ikäluokkien eläkkeelle lähtö ja nyt ikäpyramidit. Mitään merkkejä tulevasta työvoimapulasta ei ole näkyvissä. Suomen työllisten määrä on alhainen, vain 66%. Vielä parikymmentä vuotta sitten se oli 75%.  Työllisten määrää voidaan nostaa. Sitä on myös pakko nostaa. Liian pieni työtä tekevien ryhmä ei pysty elättämään muita.

Pekka Korpivaara työmaalla
Työn ja tekijöiden kohdannassa on pahoja ongelmia. Esimerkiksi teknisen puolen työnvälitys on niin yrittäjien kuin työntekijöiden näkökulmasta täysin turhauttavaa. Ei ole ihme, jos Google valittaa työvoimapulaa. Työnvälityksessä pitäisi olla enemmän ammatillista osaamista. Myös nykyiset, ylhäältä annetut toimintatavat joutaisivat romukoppaan.


Huhtalan (KoSa 15.4.2015) oma kritiikki Perussuomalaisten maahanmuuttolinjauksista oli huonosti perusteltua. Olen tehnyt aloitteen, että Kouvola keskeyttää kiintiöpakolaisten ottamisen. Tähän on syynä niin kaupungin taloudelliset seikat kuin jo otettujen kotouttamistarve.

Kiintiöpakolaiseksi pääseminen on yksittäiselle ihmiselle kuin lottovoitto, myös todennäköisyydeltään. Samalla suuri määrä avuntarvitsijoita jää ilman. Kun raha käytetään pakolaisten auttamiseen itse kriisialueilla ja niiden läheisyydessä, niin huomattavasti useampi ja juuri ne heikoimmassa asemassa olevat saavat avun.

Kehitysapu ei vähennä köyhyyttä. Kehitysmaiden korruptoitunut eliitti vain rikastuu entisestään ja pönkittää asemaansa ja siten epäterveitä yhteiskuntarakenteita. Tämä estää maan kehittymistä. Kehitysapu eli 1,1 miljardia euroa maksetaan velkarahalla. Suomalainen perhe maksaa kehitysapurahoja yli 800 euroa vuodessa. Apu tulisi kohdistaa kriisialueille ja katastrofien uhreille.

Suomessa monikulttuurisuus on itseisarvo, jota ei saa kyseenalaistaa. Lausetta ”Monikultturisuus on rikkaus” toistetaan propagandan omaisesti. Asian kyseenalaistava on lähes rikollinen, ainakin rasisti. Kouvolassa kyläkoulu lopetetaan 95.000 euron näennäissäästön vuoksi. Samaan aikaan tulkkauspalvelut maksavat yli 700.000 euroa vuosi. On arvo kysymys, mitä karsimme ja mihin yhteiskunta panostaa. Siihen jokainen voi vaikuttaa tulevissa vaaleissa.

Kyläkouluja vai tulkkipalveluja?


KoSa 14.4.2015 mielipidepalsta:
Suurenna klikkaamalla kuvaa /Juha Huhtala 14.4.2015 mielipidekirjoitus

Lisäys 17.4.2015: Arvasin, että vedetään esiin, että valtio maksaa tulkkauspalvelut. Mutta valtio on me ja valtion velkaantuminen tunttuu veroissa ja erilaisissa maksuissa. On arvokysymys tukeeko valtio kyläkouluja vai tulkkauspalveluja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti