perjantai 3. huhtikuuta 2015

Ympäristönsuojelu on globaalia

Saimaannorppa on suojeltava

On käsittämätöntä, että erittäin uhanalainen, vaarassa kuolla sukupuuttoon olevaa saimaannorppaa suojellaan lähinnä vapaaehtoisin rajoituksin. Sen sijaan liito-orava on levittäytynyt lähes koko Venäjän leveydelle tuhansien kilometrien matkalle, eikä ole maailmanlaajuisesti uhanalainen. EU-maissa liito-oravia esiintyy lähinnä vain Virossa ja Suomessa. Liito-oravaa suojellaan hullunlailla. Saimaannorpan tilanne on hallituskauden häpeäpilkku, erityinen häpeä muka-vihreille Vihreille.

Pistohiekka, Puumala

Ilmansaasteet ovat globaaleja

Suomi ei tue ympäristön suojelua tekemällä kilpailijamaitaan tiukemmat ympäristösäädökset. Teollisuuden siirtyminen Kiinaan ja muihin kehittyviin maihin saastuttaa enemmän kuin Suomessa. Samalla siirtyy myös työpaikat muualle. 

Energiaa ei mielikuvapolitiikalla

Tuulitukien menoautomaattia on leikattava. Jopa Osmo Soininvaara (Vihr, Iltalehti 21.1.2015) pitää tuulitukia liian korkeina. Energiapolitiikkaa pitää tehdä tiedolla hyödyntäen Suomen omat bioenergialähteet. Suomen ei pidä tuoda ydinenergiasähkö Venäjältä. Tavoitteena tulee olla omavaraisuus sähköntuotannossa. Energian hinta on pidettävä kohtuullisena, sillä se on yksi Suomen teollisuuden kilpailutekijöistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti