tiistai 7. huhtikuuta 2015

Työvoimapulaa ei ole, eikä tule!

Jo kymmenen vuotta työmarkkinoille on tullut vähemmän nuoria kuin sieltä on vanhoja poistunut. Lisäksi työllisten määrä on pudonnut 66%:in, kun vielä parikymmentä vuotta sitten se oli 75%.  Eli aiempaa harvempi tekee töitä. Silti työvoimapulasta ei näy häivääkään ja nuorisotyöttömyys on suurempaa kuin koskaan. Työvoimapulaa ei ole, eikä tule. Työttömyys on suurin syy perheiden köyhyyteen.


Tarveharkintainen maahanmuutto säilytettävä 

Suomeen halutaan luoda maahanmuuttava halpatyövoimakurjalisto, joka ei edes pysty elämään ansiotuloillaan. Tällainen on esimerkiksi Amerikassa. Maahanmuuttoa perustellaan väestöpyramidilla ja mahdollisilla tulevaisuuden tarpeilla. Tällä hetkellä Suomessa on laskutavasta riippuen 300.000 – 400.000 työtöntä. Ei ole edes näköpiirissä mitään merkkejä työvoimapulasta. Olisiko uhkaavan työvoimapulan urbaanilegenda aika saattaa sinne minne kuuluukin eli satukirjoihin? 


Kun lisätyö ei kasvata tuloja

Ei ole yksilön syy, jos työtä ei kannata ottaa vastaan, kun käteen jäävä rahamäärä ei juurikaan nouse. Hyvinvointijärjestelmä saa kahlita köyhyyteen, vaan kannustaa toimintaan ja yrittämiseen. Yrittäjän sosiaaliturvaa ja työttömän mahdollisuutta yritystoiminnan käynnistämiseen pitää parantaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti