tiistai 5. maaliskuuta 2019

Filippiiniläisten rahtaus Suomeen vastuutonta - tutkija vahvistaa asian!

Tampereen yliopiston tutkijatohtori Tiina Vaittinen on tutkinut asiaa yli 10 vuotta ja tyrmää Soinin puheet filippiiniläisten tuomisesta Suomeen vastuuttomina.

IL 5.3.2019 Tutkija kertoo filippiiniläisten villistä rahtaamisesta Suomeen – lyttää Timo Soinin puheet vastuuttomana heitton ->

Kehittyvät maat tarvitsevat omat lääkärinsä


Tutkija näkee asiassa paljon ongelmia. Työntekijöiden oikeudet jäävät heikoksi. Heille ei makseta ylitöistä tai matkakorvauksista. Työpaikkakunnat vaihtuvat. Heitä pidetään "kauppatavarana".

Kehittyvät maat tarvitsevat terveydenhoitohenkilöstönsä.
Moraalisesti on arveluttavaa, että Suomi imee kehittyvissä maissa koulutettuja osaajia, kuten lääkäreitä. Sairaanhoitajat työskentelevät täällä perushoitajina. Osaajat tarvittaan kehittyvissä maissa.Suomessa on jo 500 miljoonan henkilön rajattomat, vapaat työmarkkinat EU:ssa ilman työlupia. Suomeen halutaan luoda EU:n ulkopuolelta tuleva halpatyövoimakurjalisto, joka ei tule toimeen ansiotuloillaan. Halpatyövoima pitää palkat matalalla ja yritysten osinkotulot korkealla. Yhteiskunnan tulonsiirtojen (asumistuki yms.) takia nämä tulijat eivät ole nettomaksajia, vaan saajia.

Ulkomaan kansalaiset ovat suhteelliseen määräänsä nähden yliedustettuina työttömyysetujen saajina. (hallituksen selvitys 12/2017) Eli Suomen työvoimareservissä on jo nyt ulkomaalaista työvoimaa. Miksi näitä ihmisiä ei kouluteta ja työllistetä ensin?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti