lauantai 2. maaliskuuta 2019

Sähköautoja puhtaampaa autoilua?

Onko tulevaisuus sähköautojen vai löytyykö vieläkin puhtaampia ja parempia ratkaisuja autoiluun?

Olen ajanut jo pitkään biokaasulla. Puhtaasti edellä, biokaasu!
Alla on mielenkiintoinen uutinen Nesteestä, joka tekee polttoainetta tähteistä ja biojätteistä. Niitähän syntyy teollisuudesta, kotitalouksista ja paljon myös kaupasta, jossa heitetään ruokaa roskiin.

KL 24.2.2019 Suomesta löytyy polttoaine, joka voisi ratkaista koko maan diesel-päästöjen ongelman ja olisi jopa sähköautoja puhtaampaa ->

Dieselautot voisivat käyttää biopolttoainetta fossiilisten polttoaineiden sijaan. Käyttö laskisi hiilidioksidipäästöjä parhaimmillaan 90 prosenttia.

Ongelma on vain hinta, joka on 19 senttiä kalliimpi. Valtion pitäisi laskea tähteistä ja jätteistä tehdyn Mydieselin valmisteveroa!

Vaalikoneissa kysytään, että pitäisikö Suomen tehdä sama kuin Ruotsi. Siellä on linjattu, että Ruotsi kieltää uusien bensiini- ja dieselautojen myynnin vuoden 2030 jälkeen.  Saman on tehnyt aiemmin Tanska. Tällä halutaan edistää sähköistymissä.

Hallitusten ei pitäisi ottaa kantaa tekniikkaan ja sen kehitykseen, ainoastaan linjata päästöjen vähentämisestä. Sillä tekniikan kehitystä on vaikea ennustaa!


PS. Mydiesel, joka on valmistettu palmuöljystä, ei tarvitse eikä pidä tukea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti