perjantai 8. maaliskuuta 2019

Sipilä turvasi hillotolppansa hallituksen erolla?


Hajottiko Sipilä hallituksen oman etunsa vuoksi, jotta sopeutumiseläkkeet jatkuvat? Jos hallituksen esitykset raukeavat, raukeaa myös kansanedustajien sopeutumiseläkeen muutos. Koska Sirkkä-Liisa Anttila (kesk.) ja Salolainen siirsivät pöydälle jätöllä käsittelyn ensi tiistaille. Eli hallituksen ero oli tiedossa jo pitkän aikaa, muuten siirrossa ei olisi ollut järkeä.

Viikko enää vaalitaukoon - erolla ei merkitystä

Viikon päästä eduskunta olisi jäänyt vaalivapaalle, vaikka hallitus ei olisi eronnutkaan. Eli erolla ei sikäli ole paljon merkitystä. Se, että sote olisi katunut, ei ole mikään peruste erolle. Kaikki jatkuu, kuten ennenkin. Tommi Parkkosen kolunmi valottaa hyvin asioita.

Pääministeri Sipilän vaalitemppu oli kaataa hallitus 

Hallitus jatkaa toimitusministeriönä, mitä se olisi joka tapauksessa ollut 15.4. eli vaalipäivän jälkeen. Olisi edes tullut virkamieshallitus. Samalla olisi lähtenyt ministeri Anne Berner, jonka työskentely ministerinä on jo erittäin kyseenalaista. Hänhän on menossa ruotsalaisen pankin hallitukseen.


PS. Paula Risikon johtaman puhemiesneuvoston muistiossa listattiin sote-aikataulutukseen liittyvät epävarmuustekijät. Johtopäätöksenä oli, ettei uudistusta olisi ehditty käsitellä eduskunnassa ennen eduskuntavaalien ennakkoäänestyksen käynnistymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti