lauantai 9. maaliskuuta 2019

Isis-terroristit Saudi-Arabiaan

Isisin takana on Saudi-Arabia

Isis-järjestön takana on Saudi-Arabian valtapoliittiset tavoitteet sekä sunnilaisuuden levittäminen. Edesmennyt Saudi-Arabian ulkoministeri Prince Saud al-Faisal oli kertonut Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerrylle, että ”ISIS on meidän vastaus Iranille. Iran on shiialainen valtio.

Saudi-Arabian valtio on lähellä Isis-terroristien unelmaa.

Saudi-Arabia on unelmavaltio Isis-terroristeille

Isis-terroristit ovat sunneja ja Saudi-Arabia on sunnivaltio, jossa on 26 miljoonaa asukasta. Heistä 30% on maahanmuuttajia. Saudi-Arabia voi halutessaan vastaanottaa kaikki Isis-terroristit perheenjäsenineen pakolaisina. Suomi otti vuonna 2015 vastaan yli 32.000 pakolaista. Suhteutettuna Suomen väki- ja pakolaismäärään Saudi-Arabialle vastaava luku olisi 150.000 pakolaista.

Eli Isis-henkilöiden kansalaisuuden menetys ei ole ongelma, vaan se on ratkaistavissa rakentavasti.

Isis-vaimot jihadismin edistäjiä, osa myös taistelijoita 

Kotouttamista Isis-terroristeille ja heidän perheenjäsenillee ei tarvita, koska Saudi-Arabia on lähellä heidän unelmaansa eli kalifaattia. Sellaisen puolesta Isis-terroristit taistelivat ja tulevat edelleen taistelemaan.

IL 8.3.2019 Jihadismitutkija Juha Saarisen mukaan ”Isis-vaimo” -termi on harhaanjohtava, sillä empiirisen tutkimuksen perusteella naiset edistävät ja ovat motivoituneita edistämään jihadistiryhmien toimintaa. Osa on toiminut myös taistelijoina.

Isis-järjestössä on myös naisia, jotka osallistuvat aktiivisesti taistelijoina pyhään sotaan.
Vielä pakolaisleireillä naiset jatkavat Isis-sanoman levittämistä jopa toisia pakolaisia kohtaan :"– He huutavat meille, että olemme vääräuskoisia, koska kasvomme ovat näkyvillä. He yrittivät lyödä meitä, kertoi leirillä oleva syyrialainen nainen Reutersin toimittajille." ”Jopa heidän lapsensa uhkailevat”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti